Ce aşteptări au cadrele didactice după protestul de marţi!

Ce aşteptări au cadrele didactice după protestul de marţi!

Revendicările angajaţilor din sistemul de învăţământ îşi au rezolvarea la nivel central, susţine Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, filiala Botoşani.

După acţiunea de protest de marţi, când a fost pichetat sediul Instituţiei Prefectului din Botoșani, sindicaliştii nu exclud organizarea unor mişcări de protest mai ample, în cazul în care problemele le rămân nerezolvate.

Liderul LSI Botoşani susţine că o parte dintre revendicări pot fi soluţionate doar prin apariţia unor proiecte legislative.

“Sunt mult mai multe probleme în învăţământ decât cele pe care noi le-am transmis. Pentru solicitările noastre soluţia se găseşte  la Bucureşti, soluţiile locale sunt mult reduse. Acţiunea care trebuia să se desfăşoare pe 4 şi 5 octombrie la nivel naţional a fost decalată o perioadă, vor mai avea loc întâlniri între conducerile federaţiilor din învăţământ şi prim-ministru, respectiv preşedintele partidului de guvernământ, astfel încât să se găsească rezolvare cel puţin pentru câteva din probleme şi ne refeream în special la plata hotărârilor judecătoreşti, rezolvarea problemei calculului indemnizaţiilor şi sporurilor prin raportare la salariul de bază actual şi nu la cel din decembrie 2016 şi alte probleme care să se concretizeze prin proiecte de legi. Nu excludem posibilitatea organizării unui miting la nivel naţional şi chiar să ajungem la grevă dacă niciuna dintre solicitările noastre nu este luată în considerare de factorii de decizie”, a specificat Liviu Axinte.

Acesta susţine că în contextul exploziei preţurilor se pune în discuţie o creştere reală a salariilor care să acopere aceste scumpiri, iar “2022 este un orizont prea îndepărtat”, an în care s-ar ajunge la un nivel acceptabil al lefurilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Drumurile județene, prioritare la alocarea banilor. "Nu ne permitem luxul de a..."

Luni, 18 Decembrie 2017
437

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, susține că toate economiile vor fi direcționate către executarea de lucrări pe drumurile județene. Direcțiile din subordinea Co...

Încă un bloc ANL va fi ridicat pe terenurile armatei. Vezi pentru cine!

Luni, 18 Decembrie 2017
1954

Pe terenurile armatei de la ieșirea din municipiul Botoșani către Iași, unde deja au început să se construiască blocuri ANL, va mai fi ridicat un astfel de imobil cu finanțare de la Agen...

Aglomerația din maxi-taxi și comportamentul unor șoferi, reclamate autorităților!

Luni, 18 Decembrie 2017
729

Prin vocea lui Radu Căjvăneanu, reprezent al Asociației pentru Protecția Consumatorului Botoșani, au fost aduse în atenția reprezentanților municipalității o serie de reclamații v...