Ce aşteptări au cadrele didactice după protestul de marţi!

Ce aşteptări au cadrele didactice după protestul de marţi!

Revendicările angajaţilor din sistemul de învăţământ îşi au rezolvarea la nivel central, susţine Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, filiala Botoşani.

După acţiunea de protest de marţi, când a fost pichetat sediul Instituţiei Prefectului din Botoșani, sindicaliştii nu exclud organizarea unor mişcări de protest mai ample, în cazul în care problemele le rămân nerezolvate.

Liderul LSI Botoşani susţine că o parte dintre revendicări pot fi soluţionate doar prin apariţia unor proiecte legislative.

“Sunt mult mai multe probleme în învăţământ decât cele pe care noi le-am transmis. Pentru solicitările noastre soluţia se găseşte  la Bucureşti, soluţiile locale sunt mult reduse. Acţiunea care trebuia să se desfăşoare pe 4 şi 5 octombrie la nivel naţional a fost decalată o perioadă, vor mai avea loc întâlniri între conducerile federaţiilor din învăţământ şi prim-ministru, respectiv preşedintele partidului de guvernământ, astfel încât să se găsească rezolvare cel puţin pentru câteva din probleme şi ne refeream în special la plata hotărârilor judecătoreşti, rezolvarea problemei calculului indemnizaţiilor şi sporurilor prin raportare la salariul de bază actual şi nu la cel din decembrie 2016 şi alte probleme care să se concretizeze prin proiecte de legi. Nu excludem posibilitatea organizării unui miting la nivel naţional şi chiar să ajungem la grevă dacă niciuna dintre solicitările noastre nu este luată în considerare de factorii de decizie”, a specificat Liviu Axinte.

Acesta susţine că în contextul exploziei preţurilor se pune în discuţie o creştere reală a salariilor care să acopere aceste scumpiri, iar “2022 este un orizont prea îndepărtat”, an în care s-ar ajunge la un nivel acceptabil al lefurilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1437

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
723

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
492

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...