Concursul pentru directorii de școli, "o formulă nefericită". "La interviu mai bine se filmau în casă..."

Concursul pentru directorii de școli, "o formulă nefericită". "La interviu mai bine se filmau în casă..."
Concursul organizat pentru ocuparea posturilor de conducere din unitățile de învățământ nu va duce la o depolitizare totală a sistemului, este de părere Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI). 

Axinte are unele obiecții legate și de modul în care a fost organizat acest concurs, făcând referire la evaluarea care s-a făcut în cadrul anumitor probe, dar și la notare.

"Nu cred că acest concurs a dus la depolitizarea sistemului de învățământ. Poate că mai multe concursuri organizate vor determina depolitizarea învățământului, care este un ideal. Forma în care s-a derulat concursul este una nefericită, dar această formă cred eu că este determinată de Legea 1 și este o aberație, pe care unii o văd ca o mare reformă în învățământ. Cred totuși că este mai bine că s-a organizat concursul decât dacă nu se organiza. Poate că era de dorit ca mai mulți colegi să candideze pentru aceste funcții. Așa cum a fost gândită metodologia cu fișa de evaluare a CV-ului, cu celelalte aspecte de la proba de interviu, cei care au avut funcții de conducere au fost clar avantajați față de ceilalți candidați și inclusiv componența comisiei, să mergem la un interviu la care candidatul să nu primească nicio întrebare, el doar a expus ce a avut de expus și atunci ne gândim dacă nu era mai bine ca el să se fi filmat în casă, să fi postat pe site oferta lui managerială, nici nu trebuiau să se mai deplaseze nu știu câte persoane să facă evaluarea candidatului. Cred că formula de desfășurare a concursului este una nefericită", a spus Liviu Axinte.

Liderul LSI a mai precizat că, din discuțiile avute cu colegi din alte județe, au fost membri ai comisiilor care nici nu știau ce trebuiau să puncteze, fiind comisii în care toți mergeau pe aceeași notare, sau diferențele erau uriașe - de până la 8 puncte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
171

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
138

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1123

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...