Cadrele didactice încă nu şi-au primit salariile! Când se fac plăţile!

Cadrele didactice încă nu şi-au primit salariile! Când se fac plăţile!

Deşi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani au anunţat că începând cu data de 10 ianuarie vor începe plăţile pentru salariile cadrelor didactice, banii vor începe să intre pe carduri abia începând cu data de 12 ianuarie, după cum susţine Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Contabilii unităţilor de învăţământ s-au prezentat la Trezorerie, dar au fost anunţaţă că plăţile vor fi făcute începând cu data de 12 ianuarie.

“Şcolile se pot prezenta la Trezorerie pentru operaţiunea de control salarii astfel încât efectiv transferul banilor pe cardurile oamenilor se va întâmpla în intervalul 12-15 ianuarie. Efectiv şcolile vor putea să transfere banii în zilele de 12 sau 15, pentru că sunt şi două zile libere, 13 şi 14, în funcţie de perioada în care se prezintă la bancă.  Sunt colegi ai noştri care au rate la bănci şi care aveau în funcţie de data de plată a salariilor făcută o planificare a plăţii ratelor la bănci. Ştiu colegi care s-au adresat deja băncilor pentru a le fi modificată data de plată a ratelor, nemulţumirea vine de la faptul că orice modificare în derularea unui contract este taxată de bănci cu 200 de lei, îl pun pe om să mai plătească. Colegii mei nu au ştiut de această modificare a datei de plată a salariilor şi de aici nemulţumirea”, a declarat Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani.

Până acum cadrele didactice îşi lua salariile în jurul datei de 10. Din ianuarie salariile se plătesc de la Ministerul Educaţiei prin Inspectoratele Şcolare şi nu prin primării, motiv pentru care data de plată este 14 şi la şcoli, la fel ca la celelalte instituţii plătite direct de Minister.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
234

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
382

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
125

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...