Aproape 3000 de liceeni botoșăneni au depus cereri pentru a primi ”bani de liceu”

Aproape 3000 de liceeni botoșăneni au depus cereri pentru a primi ”bani de liceu”

Mii de liceeni botoșăneni au depus cereri pentru a primi ”bani de liceu”. Potrivit conducerii inspectoratului școlar județean, 2237 de liceeni botoşăneni au depus dosare pentru a fi incluşi în programul guvernamental „Bani de liceu”.

Astfel, ajutorul de 250 de lei pe lună este destinat elevilor care urmează învăţământul liceal, cursuri de zi, însă au acces doar cei în cazul cărora venitul maxim pe membru de familie este de 500 de lei pe lună.

 „Până pe 15 octombrie se efectuează anchetele sociale de către reprezentanţii primăriilor, urmând ca pe 17 octombrie să fie anunţaţi beneficiarii. Perioada 18 – 21 octombrie este rezervată pentru depunerea contestaţiilor, după care, pe 22 octombrie va fi publicată lista finală”, au spus reprezentanții IȘJ.

La începutul anului şcolar trecut, au cerut bani de liceu 2862 de elevi botoşăneni, însă au fost declaraţi eligibili 2404. Peste o sută de elevi au pierdut ajutorul acordat de stat din cauză că au lipsit de la cursuri, ajutorul fiind sistat la 20 de absenţe nemotivate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
2

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
312

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
162

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...