Fiscul neagă că ar fi stabilit "ținte" de amenzi pentru inspectorii săi!

Dezmințirea apare în contextul în care zilele acestea a circulat pe internet un document despre care se susținea că este o circulară ANAF ce impune angajaților Fiscului "ținte" de amendare.

Fiscul neagă că ar fi stabilit "ținte" de amenzi pentru inspectorii săi!

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a negat că ar fi stabilit pentru inspectorii săi "ținte" de amenzi pe care să le aplice contribuabililor, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanții ANAF au negat informația care circulă zilele acestea prin presă despre stabilirea unor "ținte" de amendare a contribuabililor, pentru atragerea de bani suplimentari la bugetul statului.

"În urma alegațiilor apărute în presă referitoare la transmiterea unei circulare ANAF către Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice pe tema impunerii unui «target» de atragere de sume suplimentare de către inspectorii fiscali, facem următoarele precizări: La nivelul ANAF nu a fost transmisă nicio circulară referitoare la impunerea unor ținte pentru atragerea de sume suplimentare, de către inspectorii fiscali. (...) Precizăm că președintele ANAF, domnul Bogdan Nicolae Stan, a solicitat Direcției Generale de Integritate demararea unei anchete privind apariția în mass-media a unui document intern, aparținând Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași, care nu a fost aprobat de conducerea instituției", este explicat în comunicatul de presă.

În același timp, reprezentanții Fiscului au menționat că "în sarcina ANAF au fost stabilite o serie de obiective, atribuții și măsuri, în domeniul îmbunătățirii colectării impozitelor, taxelor, contribuțiilor sociale și a altor sume datorate bugetului general consolidat", făcându-se referire, în principal, la:

-creșterea conformării voluntare;
-reducerea evaziunii fiscale şi a economiei subterane;
-îmbunătăţirea relaţiei cu contribuabilii;
-creşterea eficienţei colectării;
-stabilirea unor ţinte şi orientarea acţiunilor de inspecţie fiscală către domeniile cu risc mare de evaziune, în baza analizei de risc efectuate.

"Astfel, pentru asigurarea îmbunătăţirii colectării veniturilor la bugetul general consolidat şi în scopul monitorizării şi evaluării activităţii organelor fiscale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a dezvoltat un sistem modern de indicatori de performanţă cantitativi şi calitativi ce sunt stabiliţi în deplină concordanţă cu dispoziţiile legale în vigoare şi Strategia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru perioada 2017-2020", mai scrie în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...