3500 de funcționari vor ieși la pensie de la ANAF în următorii ani. Fiscul va angaja alți 2.000 de tineri

3500 de funcționari vor ieși la pensie de la ANAF în următorii ani. Fiscul va angaja alți 2.000 de tineri

ANAF se pregătește să angajeze nu mai puțin de 2.000 de persoane în următorii ani. Acest lucru după ce, în cel mai scurt timp, se va confrunta cu un deficit de personal după pensionarea a 3.500 de oameni, care vor ieși din sistem în toată această perioadă.

Dacă în prezent există circa 2500 de posturi vacante, peste 5 ani numărul acestora va creşte la 6000, ca urmare a atingerii pragului vârstei de pensionare de către funcţionari.

ANAF a anunțat că perioada de formare a unui angajat este de minim doi ani, iar în perioada 2021 – 2024 este necesară ocuparea prin recrutare externă a 2000 de posturi vacante.

Domeniile prioritare de ocupare a posturilor vacante cu tineri absolvenţi sunt: IT, statistică, econometrie, managementul proiectelor.

În același context, ANAF a anunțat înfiinţarea Şcolii de Fiscalitate, organizată ca centru de excelenţă în domeniul fiscal.

Această structură educaţională îşi propune să atragă lectori de înalt nivel profesional şi academic în susţinerea scopului său de a livra cursuri de pregătire profesională, formare a funcţionarilor publici aflaţi la început de carieră, efectuarea de studii şi cercetare ştiinţifică în domeniul fiscalităţii, organizarea de seminarii şi comunicări ştiinţifice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Avertisment transmis de Poliţia Română: Un nou tip de înşelăciune. Acest mail NU este trimis de Poliţie

astăzi, 08:24
44

Un mail cu semnalmentele Poliției Române a ajuns în căsuțele de mail a mai multor români. Conținutul mailului este un nou tip de înșelăciune, susține IGPR.Practic, u...

Primăria Botoșani, amendată cu 5000 de lei de Garda de Mediu pentru lucrările neglijente cu mediul de pe strada Nicolae Iorga

Miercuri, 20 Octombrie 2021
400

Garda de Mediu a aplicat astăzi o amendă de 5000 de lei municipalității din Botoșani pentru efectuarea neglijentă a lucrărilor de pe strada Nicolae Iorga.Administrația locală a înce...

VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, NOILE DECIZII legate de pandemie. De luni, două săptamâni de vacanță pentru elevi

Miercuri, 20 Octombrie 2021
2577

Președintele Klaus Iohannis a convocat de la ora 17.30, o ședință la care au participat prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltán Cseke, ministr...