Doar 66% dintre angajatorii români oferă beneficii extrasalariale

Doar 66% dintre angajatorii români oferă beneficii extrasalariale

Cel mai recent sondaj derulat de platforma de recrutare eJobs România arată că doar 66% dintre angajatori mai oferă beneficii extrasalariale.

30% susțin că acestea nu au făcut sau nu mai fac de mult timp  parte din planul de compensații, iar 5% au renunțat să le mai acorde în ultimul an. Aproape jumătate dintre cei din urmă declară că situația nu se va schimba în 2021, în timp ce 54% așteaptă să vadă mersul lucrurilor din următoarea perioadă înainte de a decide dacă le vor reintroduce sau nu.

Beneficiile cel mai des oferite rămân tichetele de masă, lucru deloc surprinzător în condițiile în care 90% dintre angajatori spun că le-au inclus în pachetele extrasalariale.

Totodată, 55% dintre managerii de resurse umane participanți la sondaj au spus că oferă și abonamente la clinici medicale private, în timp ce o treime au menționat și decontarea transportului ori mașina de serviciu, potrivit revistabiz.ro.

În plus, 48% dintre angajatori susțin că valoarea pachetelor de beneficii pe care le oferă lunar fiecărui angajat este situată între 200 și 400 de lei, 13% alocă un buget cuprins între 100 și 200 de lei, iar 4,3% acordă beneficii evaluate la mai mult de 1.000 de lei pentru fiecare angajat.

Chiar dacă pachetele de beneficii extrasalariale au suferit anul acesta o serie de modificări, managerii de resurse umane spun că ele nu par a cântări mai greu decât în trecut în ochii angajaților și nici nu devin un criteriu de departajare în momentul în care vine vorba de alegerea unei companii pentru care să se angajeze, precizează BizBrașov.

 

Spune-ne opinia ta