Veste bună pentru cultivatorii de usturoi de la Copălău: Vor primi și în acest an un sprijin de 3.000 euro pe hectar

Veste bună pentru cultivatorii de usturoi de la Copălău: Vor primi și în acest an un sprijin de 3.000 euro pe hectar

Cultivatorii de usturoi vor putea primi şi în acest an un sprijin financiar de cel mult 14.617,5 lei/hectar (maximum 3.000 euro/hectar) prin schema de ajutor de minimis privind susţinerea producţiei de usturoi.

În acest sens a fost depus un proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 108/2019 precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control.

“În anul 2021, valoarea ajutorului de minimis care se acordă beneficiarilor este de maximum 14.617,5 lei/ha, care reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/ha, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020, pentru schema prevăzută (…), fără a depăşi valoarea maximă de 20.000 euro/trei exerciţii financiare/beneficiar, prevăzută la art. 3 alin. (2) din Regulamentul de minimis în sectorul agricol”, se arată în document.

În situaţia în care, după centralizarea tuturor situaţiilor privind sumele necesare reprezentând ajutor de minimis, se constată depăşirea sumei maxime prevăzute, valoarea ajutorului de minimis care se acordă per beneficiar se reduce proporţional în vederea încadrării în buget.

Potrivit proiectului, în anul de cerere 2021, valorificarea producţiei de usturoi prevăzute se face în perioada 1 iulie – 22 noiembrie, iar documentele justificative care să ateste valorificarea producţiei se depun la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, până la data de 29 noiembrie.

 

Spune-ne opinia ta