Veniturile persoanelor fizice, următoarea țintă a fiscului din România

Veniturile persoanelor fizice, următoarea țintă a fiscului din România

ANAF va intensifica în următorii trei ani verificările asupra veniturile persoanelor fizice din România. Mii de proprietăți au fost achiziționate sau ridicate în ultimii 30 de ani iar fiscul român vrea să știe care au fost sursele de finanțare și dacă nu au fost eludate legile statului.

Strategia ANAF pentru perioada 2021-2024 are în vedere intensificarea controalelor asupra veniturilor persoanelor fizice și vizează acţiuni concomitente şi colaborative ale structurilor de inspecţie fiscală, antifraudă fiscală şi control venituri persoane fizice. Acestea vor viza aspecte privind, atât persoanele juridice implicate în activităţi cu caracter fraudulos, cât şi identificarea şi verificarea beneficiarilor reali ai acestor companii, cu posibilitatea urmăririi traseelor de fraudă şi de mutare a profiturilor în alte jurisdicţii.

Un alt obiectiv al Fiscului este revenirea, până la finalul anului 2022, la nivelul înregistrat în anul 2019, pentru indicatorul Gradul de conformare la declarare şi la plată.

Într-un comunicat emis astăzi, ANAF a anunțat că supune consultării publice trei documente strategice, printre care și Strategia ANAF pentru perioada 2021-2024.

“Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat pe site-ul instituțional, la rubrica Transparență decizională, trei dintre strategiile ce vor fi implementate pe parcursul următorilor ani, respectiv  Strategia ANAF pentru perioada 2021-2024, Strategia de digitalizare (2021 - 2025) și Planul de comunicare (2021). Strategia ANAF 2021-2024 vizează două aspecte majore pentru activitatea organizației: digitalizarea instituției și îmbunătățirea serviciilor puse la dispoziția cetățeanului.       Totodată, prin acest document programatic ANAF continuă să mențină obiectivele și liniile de acțiune legate de prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, să modernizeze cultura organizațională,         să crească eficiența și transparentizarea rezultatelor instituționale. Rămânem în așteptarea ideilor dumneavoastră, pentru ANAF aceasta reprezintă o nouă oportunitate pentru a consolida și îmbunătăți relația de parteneriat dintre instituție și cetățeni”, a anunțat astăzi într-un comunicat de presă Liliana Gherasă, Inspector superior în cadrul Compartimentului de comunicare al A.J.F.P. Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta