Locuri de muncă fără șpagă plătite de zece ori mai bine decât în România în rețeaua EURES

Locuri de muncă fără șpagă plătite de zece ori mai bine decât în România în rețeaua EURES

AJOFM a anunțat astăzi lista locurilor de muncă valabile în Rețeaua EURES, mai pe scurt, locuri de muncă în celelalte țări din Europa.

Botoșănenii care nu mai vor să locuiască în județ din cauza subdezvoltării, sărăciei, și chiar a clasei politice, sau care sunt convinși că salariile din județul nostru sunt prea mici raportat la necesarul pentru un trai decent, pot alege să accepte oferte de muncă plătite chiar și de 10 ori mai bine decât în România, fără a fi nevoiți să plătească șpagă sau să facă altceva decât să își exercite profesia pentru care au fost pregătiți și pentru care semnează un contract.

În această săptămână, cele mai multe locuri de muncă vin din cea mai civilizată țară din lume, Norvegia, loc în care salariile, echivalate, sunt undeva în jurul a 5000 de euro, de 12 ori mai mult decât la Botoșani.

Iată cele 90 de locuri de muncă comunicate de AJOFM Botoșani valabilă în această săptămână:

 POLONIA - (5 locuri)    

- 2 locuri - dulgher (experienta de minim 3 ani in domeniu)

- 2  locuri - (experienta de minim 3 ani in domeniu)

- 1 loc -  fierar betonist (experienta de minim 2 ani in domeniu)

NORVEGIA (58 locuri)

- 1  loc - zidar/faiantar (Calificare, experienta profesionala. Experienta indelungata in domeniu poate compensa lipsa educatiei, limba engleză)

- 4  locuri - Tinichigiu auto (Calificare - scoala profesionala, experienta in munca. Limba engleza - min. nivel B1)

- 4  locuri - Vopsitor auto (Calificare - scoala profesionala, experienta in munca. Limba engleza - min. nivel B1)

- 4  locuri - Mecanic auto (camioane si autobuze)  (Calificare de mecanic auto (scoala profesionala), experienta in munca. Limba engleza - min. nivel B1)

- 4 Mecanic auto (vehicule usoare) (Calificare de mecanic auto (scoala profesionala), experienta in munca. Limba engleza - min. nivel B1)

-4 locuri -  Mecanic semiremorca (Calificare de mecanic auto (scoala profesionala), experienta in munca. Limba engleza - min. nivel B1)

- 5  locuri - Medic/Medic generalist/Medic specialist (Diploma in medicina (intr-o universitate europeana) si autorizatie de practica medicala. Limba engleza si norvegiana (nivel B2-obtinut in urma cursului online)

-15  locuri - Dezosator (Calificare, experienta de lucru de cel putin 2 ani pe o linie de productie de carne ca dezosator. Limba engleza)

- 15 locuri -  Macelar (Calificare, experienta minima de 2 ani in productia carnii ca sacrificator animale. Limba engleza)

- 2  locuri - Ghid (stagiar) pentru caiac (Certificat de calificare, experienta. Calificare valida de prim ajutor. permis de conducere categ. B Limba engleza-fluent, limba germana/franceza/spaniola/italiana/rusa-avantaj)

GERMANIA (4 locuri) 

- 4  locuri - Sofer de camion  (Permis auto categoria CE si certificat cod 95. Constituie avantaj cunostintele de limba germana nivel A2.)

DANEMARCA (10 locuri)          

- 10  locuri - Specialist IT –inginer de dezvoltare a produselor software (Studii superioare  informatice(IT).Se solicita experienta in .NET si ASP.NET,ASP.NET MVC,C#,SQL Server. Limba engleza,cel putin nivel B2)

BELGIA (2 locuri)         

- 2 locuri -  LEADER IN DOMENIUL ANGAJAMENT CLIENTI (coordonator compartiment) (Este responsabil pentru realizarea solutiilor regionale pentru marcile noastre din Belgia/Luxemburg, Grecia, Serbia, Romania si Republica Ceha. master in informatica sau echivalent prin experienta. Limba engleza- foarte bine; limba franceza si/sau olandeza - avantaj)

IRLANDA (11 locuri)   

- 4  locuri - Asistent medical (Activitatea se desfasoara in centre de asistenta pentru persoane varstnice(110 rezidenti). Engleza fluent.)

- 4  locuri - Asistent medical (Activitatea se desfasoara in centre de asistenta pentru persoane varstnice(99 rezidenti). Engleza fluent.)

- 2  locuri - Asistent medical (Activitatea se desfasoara in centre de asistenta pentru persoane varstnice(61 rezidenti). Engleza fluent.)

- 1  loc - Medic de familie (Angajatorul detine 6 centre de asistenta pentru persoane varstnice (459 rezidenti pe termen lung, unii dintre acestia avand dementa/Alzheimer). Limba engleza nivel B2)

- 2  locuri - Dogar (experienta in domeniu; carnet de conducere; limba spaniola - cunostinte de baza; lucratorul se va ocupa cu montarea tuturor partilor componente ale butoaielor din stejar)

Informații utile pentru persoanele în căutarea  unui loc de muncă în țările uniunii europene: adresa website anofm: www. eures.anofm.ro

Înformatii suplimentare se pot obtine la telefon 0231536791 sau e-mail gabriela.drobota@bt.anofm.ro

 

Spune-ne opinia ta