Spectacole pentru copii și adolescenți la Teatrul „Vasilache”

Spectacole pentru copii și adolescenți la Teatrul „Vasilache”

În această săptămână, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” , invită publicul la vizionarea a două piese de teatru dedicate copiilor și adolescenților.

Spectacolul „Muc cel mic” poate fi vizionat după următorul program:

-  joi, 18 martie  şi vineri, 19 martie 2021, începând de la ora 18:00

- sâmbătă, 20 martie  şi duminică, 21 martie 2021, începând de la ora 11:00.

Spectacolul  „Muc cel Mic”,  adaptare scenică după Wilhelm Hauff, este pus în scenă de Marius Rogojinschi, scenografia  este semnată de Marius Rogojinschi şi Mihai Pastramagiu, iar  costumele şi păpuşile sunt realizate de Mihai Pastramagiu.

Din distribuţia spectacolului fac parte îndrăgiţii actori:  Andreea-Elena Popovici,  Renata Voloşcu,  Adelina Cojocariu, Florin Iftode, Marius Rusu, Pavel Petraşi, Andrei Bordianu, Anamaria Chelaru

"Copiii sunt invitaţi să parcurgă împreuna cu Micul Muc aventurile prin care acesta este nevoit să le treacă.  Binele şi răul se împletesc  în calea Micului Muc, dar cu inteligenţă şi noroc va învinge răul, iar Micul Muc va trage multe învăţăminte din întâmplările prin care trece.” (Marius Rogojinschi – regizor artistic)

Spectacol este recomandat copiilor cu vârste între  5 și 12 ani, iar preţul unui bilet este de 12 lei.

Sâmbătă, 20 martie 2021, începând cu ora 18:00, la STUDIOUL DE TEATRU PENTRU TINERET,  sunteţi aşteptaţi să vizionaţi spectacolul „Copiii stau în camera lor”, adaptare de Lenuş – Teodora Moraru după Natasa Tanská.

Regia artistică este asigurată de Lenuş - Teodora Moraru, scenografia îi aparține lui Gelu Rîşca, iar de muzică se ocupă Toma Rîşca.

Din distribuţie fac parte actorii: Irina Mititelu şi Denisa Dutcovschi.

«Inocența, bunăvoința și generozitatea copiilor pot cădea pradă ușor adulților care se iubesc pe ei înșiși uneori mai mult decât pe proprii copii. Inocența, bunăvoința și generozitatea copiilor devin uneori arme într-un război absurd al părinților.

Copiii trebuie să rămână cuminți ca să nu deranjeze infatuarea și minciuna adulților. Profesorii sunt niște super-eroi. Puterea lor nevăzută nu este citirea gândurilor sau mutarea munților ci abilitatea de a citi semne ale vieții ascunse ale copiilor. Sunt mai puternici și decât părinții dacă aceștia se copilăresc inutil și se joacă cu viața copiilor lor. Pe lângă informații, profesorii buni mai predau ceva inestimabil dar uneori foarte ușor de neglijat: prețuirea curată și sinceră a vieții. Ai întâlnit un astfel de profesor?

Sigur că da, dar e foarte posibil să nu fi băgat de seamă pentru că atenția sa este atât de discretă, încât te vindecă fără să simți (o altă super-putere). Cu un astfel de profesor se întâlnește Miruna la o lecție de engleză. Ce va învăța în afară de verbe și cuvinte, rămâne să descoperi la spectacolul „Copiii stau în camera lor”» 

Spectacolul este recomandat tinerilor, iar preţul unui  bilet este de 15 lei.

Biletele sunt puse în vânzare în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu o oră înaintea începerii acestuia. Numărul maxim de locuri în sala Teatrului „Vasilache” este de 51. Nu se fac rezervări la spectacole, locurile se alocă în ordinea sosirii spectatorilor, respectiv a intrării acestora în sală.

Spectatorul, prin achiziţionarea biletului de intrare la spectacol, acceptă condiţiile de desfăşurare a acestuia, respectiv: măsurarea temperaturii, portul măştii, precum şi respectarea distanţării sociale.

 

 

Spune-ne opinia ta