Explozie de înmatriculări la Botoşani!

Eliminarea timbrului de mediu începând cu data de 1 februarie a acestui an a dus la o avalanşă de înmatriculări de autoturisme la nivelul judeţului Botoşani în ultimele luni. 

Explozie de înmatriculări la Botoşani!

Se poate observa cu ochiul liber cum străzile sunt din ce în ce mai aglomerate, 90% dintre autovehiculele înmatriculate după eliminarea acestei taxe fiind second hand.

Potrivit lui Marian Ciornea, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, de la 1 februarie până în prezent s-au înmatriculat nu mai puţin de 6.680 de maşini. Creşterea este una uriaşă, ţinând cont că în perioada similară a anului trecut s-au înmatriculat 3.930 de autoturisme.

Iar cifrele sunt în continuă creştere, estimându-se că în următoarele luni se va ajunge la peste 10.000 de autoturisme înmatriculate la Botoşani.

“Este o creştere de aproximativ 90% faţă de perioada similară a anului 2016. Pentru a putea face faţă apelăm la bunăvoinţa şi efortul tuturor, concediile sunt o chestiune trecută nici măcar într-un plan secundar, toată lumea a înţeles că misiunea noastră este întâi de a rezolva problemele cu care se confruntăm în perioada aceasta. Se derulează şi Programul Rabla cu radierile din circulaţie. În mod normal terminăm programul la 16.00 dar nu reuşim niciodată, sunt zile în care plecăm şi la 18.30”, a precizat Marian Ciornea, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări.

Numărul mare de cereri de înmatriculare face ca şi aşteptarea celor care îşi cumpără o maşină din străinătate să fie mai mare, programările în vederea înmatriculării întinzându-se pe câteva luni.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sute de liberali protestează la Botoşani – FOTO

Luni, 20 Noiembrie 2017
2404

Acţiunea de protest organizată de liberali, luni, în municipiul Botoşani, la fel ca în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară, a strâns sute de membri ai organizaţiei j...

Speranţe pentru noi angajări la Serviciul Permise şi Înmatriculări Botoşani

Luni, 20 Noiembrie 2017
1133

O parte dintre posturile pe care Ministerul Afacerilor Interne le va scoate la concurs, pentru recrutarea de personal din sursă externă, vor fi la Serviciile publice comunitare regim permis de condu...

Tumoare de 10 kilograme, scoasă din abdomenul unei botoşănence!

Luni, 20 Noiembrie 2017
6924

Femeia în vârstă de 50 de ani, din Manoleasa, care a ajuns pe masa de operaţie, le-a spus medicilor că în urmă cu aproximativ doi ani a observat că abdomenul tot îi creşt...