Explozie de înmatriculări la Botoşani!

Eliminarea timbrului de mediu începând cu data de 1 februarie a acestui an a dus la o avalanşă de înmatriculări de autoturisme la nivelul judeţului Botoşani în ultimele luni. 

Explozie de înmatriculări la Botoşani!

Se poate observa cu ochiul liber cum străzile sunt din ce în ce mai aglomerate, 90% dintre autovehiculele înmatriculate după eliminarea acestei taxe fiind second hand.

Potrivit lui Marian Ciornea, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, de la 1 februarie până în prezent s-au înmatriculat nu mai puţin de 6.680 de maşini. Creşterea este una uriaşă, ţinând cont că în perioada similară a anului trecut s-au înmatriculat 3.930 de autoturisme.

Iar cifrele sunt în continuă creştere, estimându-se că în următoarele luni se va ajunge la peste 10.000 de autoturisme înmatriculate la Botoşani.

“Este o creştere de aproximativ 90% faţă de perioada similară a anului 2016. Pentru a putea face faţă apelăm la bunăvoinţa şi efortul tuturor, concediile sunt o chestiune trecută nici măcar într-un plan secundar, toată lumea a înţeles că misiunea noastră este întâi de a rezolva problemele cu care se confruntăm în perioada aceasta. Se derulează şi Programul Rabla cu radierile din circulaţie. În mod normal terminăm programul la 16.00 dar nu reuşim niciodată, sunt zile în care plecăm şi la 18.30”, a precizat Marian Ciornea, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări.

Numărul mare de cereri de înmatriculare face ca şi aşteptarea celor care îşi cumpără o maşină din străinătate să fie mai mare, programările în vederea înmatriculării întinzându-se pe câteva luni.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
845

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

Vineri, 22 Septembrie 2017
1694

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

Vineri, 22 Septembrie 2017
1942

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...