Explozie de înmatriculări la Botoşani!

Eliminarea timbrului de mediu începând cu data de 1 februarie a acestui an a dus la o avalanşă de înmatriculări de autoturisme la nivelul judeţului Botoşani în ultimele luni. 

Explozie de înmatriculări la Botoşani!

Se poate observa cu ochiul liber cum străzile sunt din ce în ce mai aglomerate, 90% dintre autovehiculele înmatriculate după eliminarea acestei taxe fiind second hand.

Potrivit lui Marian Ciornea, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, de la 1 februarie până în prezent s-au înmatriculat nu mai puţin de 6.680 de maşini. Creşterea este una uriaşă, ţinând cont că în perioada similară a anului trecut s-au înmatriculat 3.930 de autoturisme.

Iar cifrele sunt în continuă creştere, estimându-se că în următoarele luni se va ajunge la peste 10.000 de autoturisme înmatriculate la Botoşani.

“Este o creştere de aproximativ 90% faţă de perioada similară a anului 2016. Pentru a putea face faţă apelăm la bunăvoinţa şi efortul tuturor, concediile sunt o chestiune trecută nici măcar într-un plan secundar, toată lumea a înţeles că misiunea noastră este întâi de a rezolva problemele cu care se confruntăm în perioada aceasta. Se derulează şi Programul Rabla cu radierile din circulaţie. În mod normal terminăm programul la 16.00 dar nu reuşim niciodată, sunt zile în care plecăm şi la 18.30”, a precizat Marian Ciornea, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări.

Numărul mare de cereri de înmatriculare face ca şi aşteptarea celor care îşi cumpără o maşină din străinătate să fie mai mare, programările în vederea înmatriculării întinzându-se pe câteva luni.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Consiliul Județean va avea, din nou, un administrator public

astăzi, 09:50
111

Rămas liber odată cu venirea lui Costică Macaleți la conducerea Consiliului Județean Botoșani, postul de administrator public al județului ar putea fi din nou ocupat în cel mai scurt timp...

Măsuri pe linia personalului cerute de șeful Consiliului Județean la UPU

Vineri, 18 August 2017
1486

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut conducerii Spitalului Mavromati să găsească cât mai repede o soluție pentru deficitul de personal care se înregistreaz...

Bani ceruți de la Guvern pentru scoaterea din impas a Primăriei Mihălășeni

Vineri, 18 August 2017
471

În acest sens, președintele Consiliului Județean prefectului județului au inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern pe care l-au trasmis deja la nivel central în vederea locării...