Botoşani: Crescătorii de oi, greu de convins să se înscrie pentru ajutorul de minimis pentru lână

Crescătorii de oi din judeţul Botoşani mai au la dispoziţie aproximativ două săptămâni pentru a se înregistra pentru ajutorul de minimis pentru lână. Conducerea Direcţiei Agricole Botoşani face un apel la aceştia să nu neglijeze acest ajutor financiar.

Botoşani: Crescătorii de oi, greu de convins să se înscrie pentru ajutorul de minimis pentru lână

Până la sfârşitul lunii august crescătorii botoşăneni de ovine sunt aşteptaţi să se înscrie în programul de ajutor de minimis pentru lână. Concret, crescătorii vor primi câte un leu pe kilogram de lână de oaie predată la centrele de colectare.

Directorul Direcţiei Agricole, Cristian Delibaş, susţine că prioritatea specialiştilor din instituţie este în acest moment atragerea a cât mai mulţi crescători în acest program, care asigură aproape integral costurile cu tunsul ovinelor.

"Avem în jur de o sută de crescători, dar nu este suficient, ne dorim o cifră mai mare, dar din păcate... nu înţeleg de ce nu se înscriu oamenii, am mers şi la ei acasă. Nu înţeleg de ce sunt reticenţi în a se înscrie într-un program care se derulează pe doi ani, 2017- 2018. Le explicăm şi ei rămân aşa, nehotărâţi. Nu e o obligativitate de a lua subvenţia dar noi ne dorim ca foarte mulţi să beneficieze de acest sprijin. E un leu pe kilogram, mult- puţin, se dă. Dacă de pe o oaie tunde trei kilograme de lână, crescătorul va primi trei lei, anul ăsta şi anul viitor, deci 6 lei va primi pe o oaie, efectiv îşi asigură tunsul acelei oi. Este un plus, numai ce primeşte de la Guvern, dar el va valorifica acea lână într-un centrul de colectare. Cine are un efectiv de 500- 600 de oi, chiar merită", susţine Cristian Delibaş.

Despre ajutorul de minimis pentru lână, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

Bani pentru lână! Crescătorii botoşăneni de oi, invitaţi să intre în programul ajutorului de minimis

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1792

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1916

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...