Memoria zilei: Mihai Costăchel, actorul care a trăit pentru bucuria celor mici!

Memoria zilei: Mihai Costăchel, actorul care a trăit pentru bucuria celor mici!

Mihai Costăchel

Pe 22 august 2010 a plecat în veșnicie Mihai Costăchel, un actor care şi-a confundat existenţa cu Teatrul Vasilache Botoşani începând cu anul 1965.

Pentru întregul său devotament şi vocaţia cu care a slujit scena teatrului, dăruindu-se spectatorilor în calitate de actor, a fost investit cu titlul de Societar de Onoare al Teatrului Vasilache, de către Primăria şi Consiliul Local al municipiului Botoşani, în anul 2004.

Mihai Costăchel s-a născut pe 23 mai 1942. De-a lungul carierei sale excepţionale, a fost apreciat în mod deosebit la Gala Naţională a recitalurilor păpuşăreşti în 1992, la Botoşani, pentru recitalul "Pianul", regia Valentin Dobrescu.

A pus în scenă, ca regizor, "Sarea în bucate", realizând totodată zeci de roluri în spectacole, precum "Aventurile lui Odiseu", "Cele trei domniţe", "Soarele furat", "Ivan Turbincă", "Sânziana şi Pepelea", "Prinţesa vrăjită", "O poveste, două, trei cu roboţi şi roboţei".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
112

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
247

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...