În fiecare an, un botoşănean câştigă o mică avere numai din chirii!

În fiecare an, un botoşănean câştigă o mică avere numai din chirii!

Închirierea spaţiilor aflate în proprietate poate deveni o afacere profitabilă fără prea mari riscuri, iar acest lucru a fost speculat de mai mulţi botoşăneni. 
 
Spre exemplu, un botoşănean a ajuns să câştige o mică avere în fiecare an numai din chirii. Astfel, a semnat două contracte de chirie pentru două spaţii din zona centrală a municipiului Botoşani şi a ajuns să încaseze în jur de 100.000 de euro.
 
În topul celor mai mari venituri din chirii se mai regăseşte o familie ce încasează anual aproximativ 50.000 de euro anual din spaţiile închiriate la mai multe societăţi. 
 
De asemenea, cea mai mare chirie încasată în Botoşani depăşeşte 7.000 de euro pe lună, fiind vorba despre un spaţiu comercial. 
 
Cele mai profitabile şi pe termen mediu şi lung au ajuns să fie spaţiile folosite de bănci sau lanţurile de magazine de cartier. 

Din păcate sunt oficializate, în mare parte, doar contractele încheiate de persoane fizice cu diverse societăţi, nu acelaşi lucru întâmplându-se la chiriile mai mici între persoane fizice. 

Publicaţiile de specialitate sunt pline de anunţuri cu închirieri, însă într-o mică măsură ajung să şi fie fiscalizate. 
 
Conform modificărilor Codului Fiscal, din 2018, impozitul pe venitul din chirii a scăzut de la 16% la 10% şi se aplică la o bază de 60% din valoarea chiriei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la ciuperci! Trei botoșăneni au ajuns la UPU în stare gravă

astăzi, 07:04
137

Ciupercile toxice continuă să facă victime printre botoșăneni. În două zile, trei persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe pentru îngrijiri medicale după ce au consumat ciu...

METEO: Cod Galben de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județul Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
845

Ploi, vânt cu aspect de vijelie, grindină și descărcări electrice anunță Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe localități din județul Botoșani, avertizarea d...

VIDEO - Ce face un șofer după un accident într-un sens giratoriu din Suceava!

Duminică, 15 Iulie 2018
1346

Camerele de supraveghere au surprins un accident spectaculos, într-un sens giratoriu din Suceava, care a avut loc joi, 12 iulie. În imagini se observă cum, la ora 23.35, șoferul unu...