În fiecare an, un botoşănean câştigă o mică avere numai din chirii!

În fiecare an, un botoşănean câştigă o mică avere numai din chirii!

Închirierea spaţiilor aflate în proprietate poate deveni o afacere profitabilă fără prea mari riscuri, iar acest lucru a fost speculat de mai mulţi botoşăneni. 
 
Spre exemplu, un botoşănean a ajuns să câştige o mică avere în fiecare an numai din chirii. Astfel, a semnat două contracte de chirie pentru două spaţii din zona centrală a municipiului Botoşani şi a ajuns să încaseze în jur de 100.000 de euro.
 
În topul celor mai mari venituri din chirii se mai regăseşte o familie ce încasează anual aproximativ 50.000 de euro anual din spaţiile închiriate la mai multe societăţi. 
 
De asemenea, cea mai mare chirie încasată în Botoşani depăşeşte 7.000 de euro pe lună, fiind vorba despre un spaţiu comercial. 
 
Cele mai profitabile şi pe termen mediu şi lung au ajuns să fie spaţiile folosite de bănci sau lanţurile de magazine de cartier. 

Din păcate sunt oficializate, în mare parte, doar contractele încheiate de persoane fizice cu diverse societăţi, nu acelaşi lucru întâmplându-se la chiriile mai mici între persoane fizice. 

Publicaţiile de specialitate sunt pline de anunţuri cu închirieri, însă într-o mică măsură ajung să şi fie fiscalizate. 
 
Conform modificărilor Codului Fiscal, din 2018, impozitul pe venitul din chirii a scăzut de la 16% la 10% şi se aplică la o bază de 60% din valoarea chiriei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția de icoane "Mai aproape de Cer", la Muzeul Județean Botoșani!

astăzi, 12:09
21

Muzeul Județean Botoșani, în colaborare cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani, organizează, în perioada 20 aprilie - 13 mai 2018, e...

"Să ne cunoaştem trecutul!", este mesajul copiilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Albeşti! FOTO

astăzi, 12:02
18

În cadrul săptămânii "Să ştii mai multe, să fii mai bun!", la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Albeşti se desfăşoară numeroase activităţi educative ce urmăresc punerea ...

Cine Globe aduce la Botoșani cel mai așteptat film al acestei primăveri!

astăzi, 11:23
128

Se anunta o noua saptamana plina de filme numai unul si unul la Cine Globe!Dintre toate, se face remarcat blockbuster-ul “Avengers: Infinity war”, cel mai asteptat film al acestei prim...