În fiecare an, un botoşănean câştigă o mică avere numai din chirii!

În fiecare an, un botoşănean câştigă o mică avere numai din chirii!

Închirierea spaţiilor aflate în proprietate poate deveni o afacere profitabilă fără prea mari riscuri, iar acest lucru a fost speculat de mai mulţi botoşăneni. 
 
Spre exemplu, un botoşănean a ajuns să câştige o mică avere în fiecare an numai din chirii. Astfel, a semnat două contracte de chirie pentru două spaţii din zona centrală a municipiului Botoşani şi a ajuns să încaseze în jur de 100.000 de euro.
 
În topul celor mai mari venituri din chirii se mai regăseşte o familie ce încasează anual aproximativ 50.000 de euro anual din spaţiile închiriate la mai multe societăţi. 
 
De asemenea, cea mai mare chirie încasată în Botoşani depăşeşte 7.000 de euro pe lună, fiind vorba despre un spaţiu comercial. 
 
Cele mai profitabile şi pe termen mediu şi lung au ajuns să fie spaţiile folosite de bănci sau lanţurile de magazine de cartier. 

Din păcate sunt oficializate, în mare parte, doar contractele încheiate de persoane fizice cu diverse societăţi, nu acelaşi lucru întâmplându-se la chiriile mai mici între persoane fizice. 

Publicaţiile de specialitate sunt pline de anunţuri cu închirieri, însă într-o mică măsură ajung să şi fie fiscalizate. 
 
Conform modificărilor Codului Fiscal, din 2018, impozitul pe venitul din chirii a scăzut de la 16% la 10% şi se aplică la o bază de 60% din valoarea chiriei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moarte misterioasă în Italia: corpul carbonizat al unei femei românce, găsit ars între trei anvelope de cauciuc

astăzi, 11:26
1

Corpul unei tinere femei românce, a cărei identitate autoritățile nu o dezvăluie, a fost găsit carbonizat la Modena, în Emilia-Romagna. Decesul a survenit în primele zile ale lu...

Handbal: Tragerea la sorţi în Cupa României FAN Courier. Cu cine va juca CSM Botoșani

astăzi, 10:57
36

Noul sezon al Cupei României FAN Courier va debuta la 17 octombrie, cu faza 16-imilor de finală, meciuri care se vor desfăşura într-o singură manşă.Din acest an competiţional, s...

A intrat cu mașina în gard: Ce au descoperit polițiștii despre tânărul de 18 ani aflat la volan!

astăzi, 09:55
182

În cursul zilei de luni, în urma activităţolor investigativ-informative efectuate de poliţiştii oraşului Flămânzi, aceştia au întocmit un dosar penal pe numele unui t&ac...