În fiecare an, un botoşănean câştigă o mică avere numai din chirii!

În fiecare an, un botoşănean câştigă o mică avere numai din chirii!

Închirierea spaţiilor aflate în proprietate poate deveni o afacere profitabilă fără prea mari riscuri, iar acest lucru a fost speculat de mai mulţi botoşăneni. 
 
Spre exemplu, un botoşănean a ajuns să câştige o mică avere în fiecare an numai din chirii. Astfel, a semnat două contracte de chirie pentru două spaţii din zona centrală a municipiului Botoşani şi a ajuns să încaseze în jur de 100.000 de euro.
 
În topul celor mai mari venituri din chirii se mai regăseşte o familie ce încasează anual aproximativ 50.000 de euro anual din spaţiile închiriate la mai multe societăţi. 
 
De asemenea, cea mai mare chirie încasată în Botoşani depăşeşte 7.000 de euro pe lună, fiind vorba despre un spaţiu comercial. 
 
Cele mai profitabile şi pe termen mediu şi lung au ajuns să fie spaţiile folosite de bănci sau lanţurile de magazine de cartier. 

Din păcate sunt oficializate, în mare parte, doar contractele încheiate de persoane fizice cu diverse societăţi, nu acelaşi lucru întâmplându-se la chiriile mai mici între persoane fizice. 

Publicaţiile de specialitate sunt pline de anunţuri cu închirieri, însă într-o mică măsură ajung să şi fie fiscalizate. 
 
Conform modificărilor Codului Fiscal, din 2018, impozitul pe venitul din chirii a scăzut de la 16% la 10% şi se aplică la o bază de 60% din valoarea chiriei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
121

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
258

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...