Vezi ce drumuri vrea să asfalteze Consiliul Județean în 2015!

Vezi ce drumuri vrea să asfalteze Consiliul Județean în 2015!
Șefii Consiliului Județean vor ca în anul 2015 să obțină finanțare europeană pentru reabiltarea și modernizarea drumului strategic de 100 de kilometri, care a fost aprobat și în strategia județului, pe ruta Radauti Prut - Cotusca - Draguseni - Saveni - Vlasinesti - Hanesti - Dangeni - Mihalaseni - Trusesti - Albesti - Todireni - Hlipiceni - limita cu Calarasi - limita cu Rediu - Lunca- Sulita - Blandesti - Talpa.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Achiței, a precizat că se vor face demersuri și pentru obținerea de fonduri de la Guvern, pentru deschiderea a două-trei lucrări noi.

"Vom pregăti în perioada următoare bugetul pe anul viitor dar prima grijă și prioritate pentru anul 2015 va fi pregătirea proiectelor pentru fonduri europene. E vorba de cei 100 de kilometri, acele tronsoane de drumuri din strategia județeană cu legătură în rețeaua de transport european. Acolo vom pregăti la anul tot ce înseamnă studii de teren, studii de fezabilitate, tot ce ține de scrierea cererii de finanțare. Noi mai avem pregătite vreo patru-cinci proiecte pe care încercăm să le depunem pe Ordonanța 28â. Vrem să deschidem două-trei lucrări noi. Vrem să mergem cu drumurile județene care au rămas un pic izolate vizavi de alte tronsoane care sunt asfaltate. Drumul județean Mănăstirea Vorona-Oneaga-Pădureni, Ștefănești-Murguța-Dobârceni, Ibănești-Cristinești, Coțușca-Ghireni și să vedem Corlăteni-Dimăcheni", a precizat Cristian Achiței.
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tudorel Toader, la Botosani: Romania imprumuta bani pentru a le asigura detinutilor conditii cat mai bune in inchisoare!

astăzi, 16:26
71

Potrivit acestuia, imprumutul va fi utilizat atat pentru constructia a doua unitati de detentie noi, cat si pentru modernizarea si extinderea unor capacitati existente."Guvernul are un memora...

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
237

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...

Presa italiană ne bate obrazul pentru infractori, dar uită să spună despre un erou că e român!

astăzi, 13:43
598

Ieri, un român a ajuns erou în Italia după ce a salvat o persoană de la moarte. Televiziunile din Italia au "uitat" însă să spună că eroul este de fapt un român...