TABULEAC: "Daca am reduce salariile managerilor am comite o ilegalitate!"

TABULEAC: "Daca am reduce salariile managerilor am comite o ilegalitate!"

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani

Consilierii judeteni au aprobat ieri proiectul de hotarare privind organigrama si statul de functii a Consiliului Judetean si institutiile subordonate, in conformitate cu cerintele Ordonantei 63 din 2010.

Conform datelor prezentate de Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, numarul total de posturi care fac obiectul incadrarii ajunge la 471, cu mentiunea ca normativele prevad ca, la nivelul judetului Botosani, numarul maxim de posturi admis este de 495.

Chiar daca nu se impun reduceri de personal, acestea vor exista la Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta Persoanelor Botosani (unde din 41 de posturi vor ramane 30, reducerile punandu-se exclusiv pe seama posturilor vacante), la Memorialul Ipotesti, unde se vor aplica masuri de reducere a posturilor pentru a se obtine o eficienta sporita si o mai buna incadrare in buget.

Interventia lui Eugen Nitura la acest proiect a atras atentia asupra salariilor unor angajati ai institutiilor subordonate Consiliului Judetean, facand referire in special la fostul director al Memorialului Ipotesti.

"Observ ca salariile exagerate ale managerilor se mentin. Mai mult, vad ca salariul fostului director al Memorialului Ipotesti, Valentin Cosereanu, este foarte mare, ca beneficiaza de sporuri enorme. La fel la Biblioteca Judeteana", a specificat Eugem Nitura.

Replica presedintelui Consiliului Judetean a lamurit acest aspect, Mihai Tabuleac precizand ca salariile managerilor sunt stabilite prin lege.

"A avut loc verificarea asupra corectitudinii acestor salarii, aparatul de specialitate raspunzand tuturor sesizarilor. Aceste salarii sunt prevazute de lege. Noi nu putem modifica legea, trebuie sa ne conformam prevederilor Legii 330. Daca am umbla la ele am savarsi un act de ilegalitate. Bineinteles ca s-au mai facut ajustari acolo unde a fost cazul", a precizat Mihai Tabuleac.


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Remiză pentru FC Botoşani în al treilea amical al iernii

astăzi, 12:32
41

Elevii lui Costel Enache au obţinut un 2-2, după ce au deschis scorul şi apoi s-au văzut conduşi. Mircea Axente a marcat în minutul 21, însă Trijic a egalat în minutul 32....

Directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor, despre incidentul de la Premiile Eminescu: "N-aș face niciodată așa ceva: să profit de buna credință a unei gazde pentru a face un scandal autopromoțional în casa gazdei"

astăzi, 12:30
131

Daniel Cristea-Enache, directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a acceptat, într-o postare publică pe Facebook, faptul că poemul citit de Medeea Iancu pe scena Gal...

Inspectoratul Teritorial de Muncă, sesizat în cazul învăţătoarei care a provocat un accident rutier, fiind băută

astăzi, 11:53
380

Accidentul este considerat a fi şi unul de muncă, învăţătoarea, alături de colega care a fost rănită, îndreptându-se către locul de muncă când s-a produs evenimentul ...