TABULEAC: "Daca am reduce salariile managerilor am comite o ilegalitate!"

TABULEAC: "Daca am reduce salariile managerilor am comite o ilegalitate!"

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani

Consilierii judeteni au aprobat ieri proiectul de hotarare privind organigrama si statul de functii a Consiliului Judetean si institutiile subordonate, in conformitate cu cerintele Ordonantei 63 din 2010.

Conform datelor prezentate de Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, numarul total de posturi care fac obiectul incadrarii ajunge la 471, cu mentiunea ca normativele prevad ca, la nivelul judetului Botosani, numarul maxim de posturi admis este de 495.

Chiar daca nu se impun reduceri de personal, acestea vor exista la Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta Persoanelor Botosani (unde din 41 de posturi vor ramane 30, reducerile punandu-se exclusiv pe seama posturilor vacante), la Memorialul Ipotesti, unde se vor aplica masuri de reducere a posturilor pentru a se obtine o eficienta sporita si o mai buna incadrare in buget.

Interventia lui Eugen Nitura la acest proiect a atras atentia asupra salariilor unor angajati ai institutiilor subordonate Consiliului Judetean, facand referire in special la fostul director al Memorialului Ipotesti.

"Observ ca salariile exagerate ale managerilor se mentin. Mai mult, vad ca salariul fostului director al Memorialului Ipotesti, Valentin Cosereanu, este foarte mare, ca beneficiaza de sporuri enorme. La fel la Biblioteca Judeteana", a specificat Eugem Nitura.

Replica presedintelui Consiliului Judetean a lamurit acest aspect, Mihai Tabuleac precizand ca salariile managerilor sunt stabilite prin lege.

"A avut loc verificarea asupra corectitudinii acestor salarii, aparatul de specialitate raspunzand tuturor sesizarilor. Aceste salarii sunt prevazute de lege. Noi nu putem modifica legea, trebuie sa ne conformam prevederilor Legii 330. Daca am umbla la ele am savarsi un act de ilegalitate. Bineinteles ca s-au mai facut ajustari acolo unde a fost cazul", a precizat Mihai Tabuleac.


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

Marţi, 19 Septembrie 2017
523

Cum mandatul de arestare emis pe 24 august pe numele lui Vasile G. se apropia de expirare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au solicitat instanţei ca măsura preventivă să ...

Primar din judeţ, prins de ANI că a făcut afaceri cu pajişti

Marţi, 19 Septembrie 2017
1129

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul Stelian Maxim, în calitate de consilier local al comunei Blândeşti, a votat Hotărârea Consiliului Local pri...

Corecţia financiară aplicată pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean afectează toate proiectele Consiliului Judeţean

Marţi, 19 Septembrie 2017
331

Corecţia financiară a fost contestată în instanţă, însă în cazul în care instanţa nu va da câştig de cauză forului judeţean, orice alt proiect de accesare de fo...