Resfinţirea Bisericii parohiei Vorona-Centru

Resfinţirea Bisericii parohiei Vorona-Centru

PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, va resfinţi duminică, 19 septembrie 2010, Biserica cu hramurile "Înălţarea Domnului" şi "Sf. Împ. Constantin şi Elena" din parohia Vorona-Centru, Protopopiatul Botoşani.

În anul 1990, câţiva gospodari din centrul comunei Vorona, coordonaţi de domnul Dumitru Simiceanu, impresionaţi de jertfa eroilor martiri căzuţi la Revoluţia din 1989, au dorit să construiască o troiţă ca semn al recunoştinţei.

Oamenii au început colecta pentru viitoarea troiţă. Bunăvoinţa oamenilor a depăşit cu mult aşteptările celor care au avut această iniţiativă. Mica troiţă s-a transformat într-o biserică, construită între anii 1990-1994. Sfântul lăcaş, închinat Înălţării Domnului şi Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, a suferit, începând cu 2000, modificări din lipsa spaţiului.

"Astfel au început lucrările de extindere finalizate în anul 2003, sfântul lăcaş dublându-şi aproape suprafaţa. Din anul 2004 au avut loc alte lucrări. S-a creat termosistemul, au fost înlocuite geamurile şi uşile iar din 2007 au fost demarate lucrările de pictură. În 2009 a fost schimbată catapeteasma şi s-a realizat mobilierul", a declarat părintele paroh Cristian Ştefan. (Constantin Ciofu)


 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
110

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
78

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
242

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...