Peste 14 tone de băutură spirtoasă confiscate de la o societate din Botosani!

Peste 14 tone de băutură spirtoasă confiscate de la o societate din Botosani!

În ziua de 07.03 2012, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani, au descoperit că o societate comercială din Botoşani a produs 14.600 litri băutură spirtoasă utilizând materie primă neconformă legislaţiei în vigoare. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de băutură şi a sancţionat societatea cu amendă în valoare de 50.000lei.

În ziua de 07 martie 2012, în urma unor verificări la un antrepozit fiscal al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Botoşani, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani au identificat faptul că materia primă utilizată în procesul de producţie al băuturilor alcoolice era neconformă cu legislaţia în vigoare.

Procedându-se la inventarierea produselor accizabile, s-a constatat că alcoolul etilic rafinat, depozitat într-un rezervor avea concentraţia de 94,71%, în volum.

În urma verificării raportului de producţie a rezultat că societatea a produs cantitatea de 14.600 litri amestec băutură spirtoasă, folosind ca materie primă alcool etilic rafinat cu concentratia alcoolică sub 96% în volum, fiind încălcate, astfel, prevederile Codului fiscal.

"Întreaga cantitate de 14.600 litri de alcool – a cărei valoare de piaţă se ridică la peste 200.000 lei - a fost confiscată, iar agentul economic a fost sancţionat cu amendă de 50.000 lei", a declarat Liana Barbu, purtător de cuvânt al DJAOV Iaşi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
335

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
578

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...