Peste 14 tone de băutură spirtoasă confiscate de la o societate din Botosani!

Peste 14 tone de băutură spirtoasă confiscate de la o societate din Botosani!
În ziua de 07.03 2012, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani, au descoperit că o societate comercială din Botoşani a produs 14.600 litri băutură spirtoasă utilizând materie primă neconformă legislaţiei în vigoare. Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de băutură şi a sancţionat societatea cu amendă în valoare de 50.000lei.

În ziua de 07 martie 2012, în urma unor verificări la un antrepozit fiscal al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Botoşani, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani au identificat faptul că materia primă utilizată în procesul de producţie al băuturilor alcoolice era neconformă cu legislaţia în vigoare.

Procedându-se la inventarierea produselor accizabile, s-a constatat că alcoolul etilic rafinat, depozitat într-un rezervor avea concentraţia de 94,71%, în volum.

În urma verificării raportului de producţie a rezultat că societatea a produs cantitatea de 14.600 litri amestec băutură spirtoasă, folosind ca materie primă alcool etilic rafinat cu concentratia alcoolică sub 96% în volum, fiind încălcate, astfel, prevederile Codului fiscal.

"Întreaga cantitate de 14.600 litri de alcool – a cărei valoare de piaţă se ridică la peste 200.000 lei - a fost confiscată, iar agentul economic a fost sancţionat cu amendă de 50.000 lei", a declarat Liana Barbu, purtător de cuvânt al DJAOV Iaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teodorovici insista sa faca reduceri de personal la stat: Concedierile se decid pana la finalul acestui an

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
406

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca ar trebui facuta o analiza cu privire la schema de personal din ministere, deoarece exista institutii in care functiile de suport depasesc 30% si es...

Botoșani: 142 de absolvenți selectați de angajatori în urma Bursei locurilor de muncă, alți 19 tineri au fost angajați pe loc!

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
389

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat Bursa locurilor de munca pentru absolventi, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean ...

Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
1626

Prognoza meteo anunţă temperaturi tot mai scăzute săptămâna viitoare. Putem spune că iarna îşi intră în drepturi. Joi, 25 octombrie, sunt anunţate primele ninsori în R...