Municipiul Botosani, in santier de primavara!

Municipiul Botosani, in santier de primavara!
Au inceput lucrarile de modernizare si reabilitare a inelului principal de strazi din municipiul Botosani. De cateva zile, angajatii firmei Conrec, cea care a castigat licitatia pentru executarea lucrarilor, s-au apucat de treaba, lucrarile fiind demarate pe strada Calea Nationala.

In cadrul proiectului care vizeaza modernizarea inelului principal de strazi urmeaza a fi reabilitate si strazile Cuza Voda, Nicoale Iorga, Ion Pillat, Grivita, Parcul Tineretului si Savenilor. Se vor reabilita carosabilul, trotuarele, gurile de canal, se va realiza semnalizarea rutiera si marcaj si va fi refacut cadrul natural.Locurile de parcare ce urmeaza a fi amenajate pe Calea Nationala vor putea fi concesionate de catre proprietarii de autoturisme care locuiesc in zona.

"Pe Calea Nationala urmeaza a fi reabilitat tronsonul de la intersectia cu strada Sucevei pana la intersectia cu strada Pod de Pitara. Tronsonul respectiv presupune largirea strazii cu inca o banda, crearea de locuri de parcare, fundatie si reabilitare, schimbat borduri, mobilier stradal. Valoarea lucrarilor se ridica la 30 de milioane de lei, iar termenul de finalizare a acestora este de 18 luni, dar speram sa fie undeva la maxim 13-14 luni. Pe unele strazi s-ar putea lucra mai repede, dar mai au de intervenit furnizorii de utilitati, mai sunt de facut racorduri la conductele de apa, in unele zone mai au de intervenit cu lucrari cei de la Modern Calor", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

De saptamana viitoare va incepe organizarea de santier si pentru reabilitarea pietonalelor, lucrarile urmand a fi facute de catre firma Victor Construct. Valoarea totala a proiectului este de 31,9 milioane de lei. Obiectivele proiectului sunt modernizare si reabilitare accese pietonale si carosabile de pe Pietonalul Unirii, Pietonalul Transilvaniei si zona Piata Centrala, Pietonalul bancar si zona Piata Revolutiei. Totodata, va fi realizat iluminatul arhitectural pe Pietonalul Transilvaniei, Piata Centrala, Piata Revolutiei, Pietonalul bancar, Pietonalul Unirii, Liceul A.T. Laurian.

"La inceputul saptamanii viitoare va incepe partea de organizare de santier, noi contractul l-am semnat, ei de acum pot sa se apuce de lucru. Pe Pietonalul Unirii vor fi niste sapaturi de facut pentru ca se schimba tot sistemul de iluminat public, apoi urmeaza refacerea Pietonalului cu turnare de beton si pavele", a spus Ghiorghita.
  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 11:23
126

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...

Simona Halep, după ce a fost amendată la Miami: A fost o rectie de moment si cred ca mi-a prins bine! VIDEO

astăzi, 11:10
261

Simona Halep a avut o reactie nervoasa in timpul jocului cu Oceane Dodin, distrugand o racheta dupa ce a dat cu ea de pamant.Reprezentanta noastra s-a ales cu un avertisment verbal din partea arbi...

Beat și cu tupeu: A refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei!

astăzi, 10:27
418

Botoșăneanul în vârstă de 38 de ani a fost tras pe dreapta, rezultatul etilotestului indicând starea de ebrietate a șoferului. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat recoltarea&nb...