IJPF Botosani va fi reorganizat si transformat in serviciu!

IJPF Botosani va fi reorganizat si transformat in serviciu!

 Ioan Buda  

Seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, chestorul Ioan Buda, prezent joi la Botosani alaturi de ministrul MAI, a declarat ca exista in acest moment un proiect privind reorganizarea Inspectoratelor Judetene ale Politiei de Frontiera.

Odata cu aceasta reorganizare, Inspectoratele Judetene isi vor pierde personalitatea juridica si vor deveni servicii, urmand a se infiinta un Inspectorat Teritorial la nivelul unui judet, unde sa fie arondate toate aceste servicii.

Angajatii de pe functiile de conducere vor trece pe posturi operative la sectoarele Politiei de Frontiera.

Seful IGPR a lasat sa se inteleaga ca aceasta reorganizare va determina si noi disponibilizari.

"Dorim sa intarim executia, celula de baza a Politiei de Frontiera o reprezinta structura sectorului Politiei de Frontiera. Intarim sectorul Politiei de Frontiera, sectorul operativ de executie, eliminand celula sau veriga intermediara intre ceea ce inseamna executie si comanda si atunci la nivelul Inspectoratului vom avea un serviciu teritorial care va gestiona problematica logistica si a comunicatiei, care va gestiona o frontiera cu un stat vecin, atat din punct de  vedere al relatiilor internationale, cat si al sistemului integrat de securizare al frontierei, va fi foarte simplu pentru noi pentru ca avem o mare problema de relationare cu organele externe pe segmente mici de frontiera si atunci Inspectoratul teritorial care va avea sediul unde va fi stabilit prin lege, va gestiona problemtaica frontierei externe la frontiera comuna cu un stat vecin. Dau un exemplu: Republica Moldova. Probabil ca sediul va fi la Iasi si acel Inspectorat teritorial va gestiona relatia cu Moldova pe toată frontiera cu Moldova. Personalul operativ va fi transferat la sectoare, vom intari segmentul operativ de executie la sectoare. La momentul oportun vom vedea cum arata schema unui Inspectorat teritorial la frontiera comuna si schema unui sector", a declarat chestorul Ioan Buda.

Ministrul de Interne Traian Igas a declarat ca doreste ca aceasta reorganizare sa se produca cat mai repede.

"Mi-as dori sa implementam toate aceste reorganizari si restructurari cat mai rapid pentru ca orice moment pe care il pierdem si intarziem costa statul roman si prin aceasta reorganizare putem aduce economii importante la bugetul de stat", a precizat Traian Igas.
 
Proiectul privind reorganizarea IJPF-urilor a trecut de Senat si se afla pe masa Comsiei de Aparare din Camera Deputatilor.

Cat priveste activitatea derulata in cadrul IJPF Botosani, seful Politiei de Frontiera a avut numai cuvinte de lauda.

"IJPF Botosani este un Inspectorat care gestioneaza un segment foarte important de frontiera externa, activitatea se deruleaza in mod corespunzator, eu apreciez o activitate pozitiva la nivelul Inspectoratului, cu rezultate bune", a spus seful IGPR.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

astăzi, 21:09
150

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

astăzi, 19:53
84

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...

Ei sunt cei mai buni: Elevii care vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Chimie!

astăzi, 19:12
417

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale și lotul care va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Chimie. 12 elevi din unitățile de învățăm...