IJPF Botosani va fi reorganizat si transformat in serviciu!

IJPF Botosani va fi reorganizat si transformat in serviciu!

 Ioan Buda  

Seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, chestorul Ioan Buda, prezent joi la Botosani alaturi de ministrul MAI, a declarat ca exista in acest moment un proiect privind reorganizarea Inspectoratelor Judetene ale Politiei de Frontiera.

Odata cu aceasta reorganizare, Inspectoratele Judetene isi vor pierde personalitatea juridica si vor deveni servicii, urmand a se infiinta un Inspectorat Teritorial la nivelul unui judet, unde sa fie arondate toate aceste servicii.

Angajatii de pe functiile de conducere vor trece pe posturi operative la sectoarele Politiei de Frontiera.

Seful IGPR a lasat sa se inteleaga ca aceasta reorganizare va determina si noi disponibilizari.

"Dorim sa intarim executia, celula de baza a Politiei de Frontiera o reprezinta structura sectorului Politiei de Frontiera. Intarim sectorul Politiei de Frontiera, sectorul operativ de executie, eliminand celula sau veriga intermediara intre ceea ce inseamna executie si comanda si atunci la nivelul Inspectoratului vom avea un serviciu teritorial care va gestiona problematica logistica si a comunicatiei, care va gestiona o frontiera cu un stat vecin, atat din punct de  vedere al relatiilor internationale, cat si al sistemului integrat de securizare al frontierei, va fi foarte simplu pentru noi pentru ca avem o mare problema de relationare cu organele externe pe segmente mici de frontiera si atunci Inspectoratul teritorial care va avea sediul unde va fi stabilit prin lege, va gestiona problemtaica frontierei externe la frontiera comuna cu un stat vecin. Dau un exemplu: Republica Moldova. Probabil ca sediul va fi la Iasi si acel Inspectorat teritorial va gestiona relatia cu Moldova pe toată frontiera cu Moldova. Personalul operativ va fi transferat la sectoare, vom intari segmentul operativ de executie la sectoare. La momentul oportun vom vedea cum arata schema unui Inspectorat teritorial la frontiera comuna si schema unui sector", a declarat chestorul Ioan Buda.

Ministrul de Interne Traian Igas a declarat ca doreste ca aceasta reorganizare sa se produca cat mai repede.

"Mi-as dori sa implementam toate aceste reorganizari si restructurari cat mai rapid pentru ca orice moment pe care il pierdem si intarziem costa statul roman si prin aceasta reorganizare putem aduce economii importante la bugetul de stat", a precizat Traian Igas.
 
Proiectul privind reorganizarea IJPF-urilor a trecut de Senat si se afla pe masa Comsiei de Aparare din Camera Deputatilor.

Cat priveste activitatea derulata in cadrul IJPF Botosani, seful Politiei de Frontiera a avut numai cuvinte de lauda.

"IJPF Botosani este un Inspectorat care gestioneaza un segment foarte important de frontiera externa, activitatea se deruleaza in mod corespunzator, eu apreciez o activitate pozitiva la nivelul Inspectoratului, cu rezultate bune", a spus seful IGPR.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ghinion pentru proprietarul unei case din Botoşani. A fost afectat de două incendii în două zile

Joi, 18 Ianuarie 2018
396

Iniţial pompierii au intervenit în noaptea de marţi spre miercuri pentru a stinge incendiul izbucnit la o casă de pe strada Peco din municipiul Botoşani. Flăcările au cuprins o pa...

Copil blocat într-un apartament din municipiul Botoşani. Au fost solicitaţi pompierii-FOTO

Joi, 18 Ianuarie 2018
970

S-a întâmplat la un apartament situat la etajul trei al unui bloc de pe strada Tiberiu Crudu, din municipiul Botoșani. Tatăl copilului a ieşit din locuinţă şi a coborât p&...

Casă incendiată în apropierea Centrului Vechi! O persoană a ajuns la spital!

Joi, 18 Ianuarie 2018
465

Un apel la 112 anunța un incendiu la o casă de pe strada Independenței. În scurt timp, la locul solicitării au ajuns două autospeciale cu apă și spumă de la ISU, pompierii intervenind pe...