HARTA ALEGERILOR LA BOTOSANI!

HARTA ALEGERILOR LA BOTOSANI!

Victorie clara, dar amara pentru social-democrati, care la Botosani au obtinut un scor mult peste democrat-liberali, insa insuficient pentru ca, la nivel de tara, candidatul PSD sa ajunga la Cotroceni.

Euforia de duminica seara, declaratiile facute sub imboldul exit-poolurilor, planurile de viitor par sa se fi naruit pana la orele diminetii.

Retinerea de care a dat dovada presedintele PSD, Gheorghe Marcu, la inchiderea urnelor este justificata de procentele nationale aparute pe parcursul noptii, care au schimbat balanta primelor rezultate neoficiale, conform carora castigator era Mircea Geoana, cu 52%.

"Romania a ales un presedinte responsabil, care sa asigure acea stare de normalitate si de consens national. Ii asigur ca Mircea Geoana va fi presedintele tuturor romanilor. Multumesc botosanenilor si ii asigur ca nu ii vom dezamagi", declara Gheorghe Marcu, presedintele PSD Botosani, pe 6 decembrie, la ora 21.00.

VEZI VIDEO AICI, cu declaratiile lui Gheorghe Marcu si Florin Turcanu.

La primele ore ale zilei de luni, insa, chiar daca la nivel national PSD inca revendica cu tarie castigarea alegerilor, Gheorghe Marcu pare sa fi fost primul social-democrat care si-a recunoscut infrangerea. 

"Am luat bataie, ce sa mai spunem. A pierdut Geoana, asta e situatia. Nu este castigator pe tara domnul Mircea Geoana, este domnul Basescu, asta au ales cetatenii din tara, respectam optiunea electoratului la nivel national. Felicitari invingatorilor!", a declarat Gheorghe Marcu, presedintele PSD Botosani.

O reactie cu totul diferita a avut insa aliatul PSD la Botosani, presedintele PNL Florin Turcanu declarandu-se castigator si pe 6 decembrie, la ora 21.00, dar si pe 7 decembrie, cand anunta ca este pregatit sa dea mana cu noii invingatori.

"Sunt convins ca dupa numararea voturilor la Botosani vom conduce detasat, vom avea peste 60% in Botosani. Multumim tuturor liberalilor care au muncit in aceasta campanie. Vom demonstra maine, dupa numararea voturilor, ca Botosaniul va obtine un rezultat foarte bun!", a declarat Florin Turcanu la inchiderea urnelor.

Dupa ce, pe 6 decembrie, acuza fraude din partea PD-L, a doua zi a anuntat ca este gata sa se "pupe" cu inamicul, daca politica o cere.

"Daca maine de la centru spune pupati-va cu PD-L, asta-i viata, ne supunem regulilor, ne place, nu ne place. Vom vedea, totul este posibil in politica. Noi suntem oameni politici si ne aparam un obiectiv ", a spus Turcanu in dimineata zilei de 7 decembrie.

Mai retinut in declaratii a fost presedintele PD-L Botosani, care a sustinut insa de duminica seara ca Traian Basescu va iesi invingator, recunoscand, insa, ca PD-L a pierdut la Botosani "cu patru procente".

VEZI VIDEO AICI, primele reactii la PD-L, 6  decembrie 2009, ora 21.00

"Sunt convins ca vor fi interpretari de la fiecare. Din punctul meu de vedere, este o lupta inegala intre partide, dar la fel de inegala intre candidati, din moment ce s-au unit atatea partide contra unui singur partid. Vom demonstra ca Traian Basescu, singur impotriva tuturor, va castiga impotriva tuturor. Nu ma astept sa castigam la Botosani, va fi o diferenta de 4 procente", a declarat Catalin Flutur, presedintele PD-L Botosani, pe 6 decembrie, la ora 21.00.

VEZI VIDEO AICI, declaratia lui Catalin Flutur la inchiderea urnelor

Candidatul PSD, Mircea Geoana, a castigat alegerile in aproape toate localitatile din judet, Traian Basescu distingandu-se printr-un procent mai mare decat contracandidatul sau in cateva comune din Botosani, fara a castiga vreun oras, dupa cum reiese din tabelul de mai jos.

Rezultat Botosani:
TRAIAN BASESCU: 38.02% (76.575 voturi)
MIRCEA GEOANA: 61.98% (12.4833 voturi)

Traian Basescu a castigat in cinci localitati din judetul Botosani:
George Enescu Basescu - 53.75% Geoana - 46.25%
Hanesti Basescu - 51.70% Geoana - 48.30%
Ibanesti Basescu - 53.74% Geoana - 46.26%
Mihalaseni Basescu - 60.92% Geoana - 39.08%
Pomarla Basescu - 66.52% Geoana - 33.48%

Varfuri ale PSD in judetul Botosani:
Baluseni - 74.04%
Concesti - 76.56%
Cordareni - 80.58%
Dimacheni - 83.76%
Draguseni - 74.68%
Leorda - 73.09%
Manoleasa - 76.28%
Rauseni - 75.87% 
 
VEZI FILMUL ALEGERILOR LA BOTOSANI PE LIVE.BOTOSANI.RO, direct de la sediile celor partidelor!
 



 

 

 
 


 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
58

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
504

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
232

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...