Cu o cruce tatuata pe obraz, a jefuit un om aflat pe patul de moarte! -FOTO

Cu o cruce tatuata pe obraz, a jefuit un om aflat pe patul de moarte! -FOTO

 GRIGORE BUDEANU  

Au strans banut cu banut pentru a avea bani de inmormantare, dar au mai ramas cu 5 lei, ascunsi in Biblie. Un barbat din Corni, care locuieste cu mama sa, in varsta de 94 de ani, aflata pe patul de moarte, s-a trezit cu cutitul la gat, amenintat de un tanar care, culmea, este "insemnat" pe obraz cu o cruce!

Totul s-a intamplat in noaptea de 1 spre 2 martie. Aurel Fediuc are 60 de ani si locuieste impreuna cu mama sa, in varsta de 94 de ani, intr-o casuta saracacioasa din comuna Corni.



Barbatul povesteste ca luni noaptea, aproape de miezul noptii, cineva i-a batut in geam si i-a spus sa deschida usa. Nebanuind nicio clipa ce avea sa urmeze, a descuiat usa. In acel moment, un barbat s-a napustit asupra sa si, sub amenintarea cutitului, i-a cerut sa ii dea toti banii pe care ii are in casa. Inmarmurit de spaima si cu gandul la batrana sa mama, aflata pe patul de moarte, batranul a adus o Biblie in care avea 1.000 de lei, bani pe care ii adunase cu greu pentru inmormantarea mamei, si i-a dat celui care il ameninta. In Biblie au mai ramas, rataciti, doar 5 lei!

"M-am bagat in pat pe la ora 19.00 si la miezul noptii am auzit bocanind in geam, un barbat striga sa ii deschid usa. Am deschis usa si atunci m-a prins cu ambele maini, m-a trantit jos pe podea, mi-a pus un cutit la gat si mi-a spus sa ii dau bani. Striga la mine sa ii dau bani, ca daca nu ii dau ma taie cu cutitul. Aveam 1.000 de lei stransi intr-o Biblie pentru inmormantarea mamei. De frica am scos banii si i-am dat", povesteste  Aurel Fediuc.

Bietul om povesteste cum, dupa ce barbatul i-a luat banii, l-a amenitat ca daca povesteste cuiva ce s-a intamplat se va intoarce si ii va face rau. De frica, batranul nu a anuntat pe nimeni. Abia a doua zi dimineata s-a dus la un vecin si i-a povestit totul, anuntand si Politia.

"Vecinul a venit miercuri dimineata la mine, a intrat in casa si cand l-am vazut mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva. Si l-am intrebat ce a patit, daca i-a murit mama, ca stiu ca este bolnava tare. Dar el, cu lacrimi in ochi, mi-a spus ca o fost jefuit in timpul noptii, ca a intrat unul in casa, i-a pus mana in piept si i-a spus sa ii dea banii, ca daca nu il taie cu cutitul si pe el si pe batrana. El de frica s-a dus si i-a dat banii. El saracul de frica nu a venit atunci noaptea, ca daca venea la mine, eu anuntam imediat Politia. Acuma ne este frica si noua sa stam in casa, eu am sotia bolnava, am vecini pe aici batrani, cum sa nu ne fie frica de asemenea oameni?", a spus Petru Caneparu, vecinul celor doi batrani jefuiti.

Politistilor nu le-a trebuit mult timp sa dea de urma infractorului, acesta fiind chiar din aceeasi localitate cu batranii.

"Primele cercetari efectuate in cauza au dus la identificarea unui suspect, in persoana unui barbat in varsta de 28 de ani, din satul si comuna Corni, judetul Botosani. Se pare ca victima avea catre acesta o datorie mai veche si neachitata, in valoare de 100 de lei, iar in noaptea de 1 spre 2 martie, anul curent, suspectul s-a deplasat la domiciliul victimei pentru a-i solicita retunarea acestei datorii, prilej cu care a sustras o suma de bani in plus fata de datoria respectiva. In prezent, acesta este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat", a declarat inspector pr. Daniela Darea, purtator de cuvant IPJ Botosani.



Suspectul recunoaste ca a luat cei 1.000 de lei de la batrani, insa neaga ca i-ar fi amenintat in vreun fel.

"Batranul trebuia sa imi dea o datorie mai veche, de un milion de lei, pentru ca ii adusesem niste lemne, si in momentul in care a scos banii am vazut ca are mai multi si i-am luat pe toti. Am luat banii si m-am dus la un chiosc si am luat dulciuri la un nepot, mi-am cumparat tigari. Dar nu este adevarat ca l-am amenintat cu cutitul sau ca l-am batut, nu am avut cutit la mine, nu am avut nimic, nu l-am atins nici macar cu un deget. Imi pare foarte rau pentru ceea ce am facut, dar eram beat si nu mi-am dat seama de ceea ce fac. Acum o sa vand frigider, televizor, ce am, ca sa inapoiez banii. Am fost si am dat declaratii si la Politie", spune Grigore Budeanu, principalul suspect.



Acum regretele nu ii mai sunt de niciun ajutor tanarului de 28 de ani, care risca sa stea dupa gratii intre 3 si 15 ani.


 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
92

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
72

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...