Cercetare penala la Oficiul de Cadastru Botosani!

Cercetare penala la Oficiul de Cadastru Botosani!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Corpul de Control al ANCPI propune sesizarea organelor de ancheta penala, privind unii angajati de la Oficiul de Cadastru Botosani!

In urma sesizarilor prefectului Cristian Roman, privind neregulile constatate in activitatea Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Botosani, Corpul de Control al presedintelui Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara a desfasurat o ancheta, in urma careia se confirma fraudele din cadrul OCPI.

"Evidenta acestor ridicari topografice care sunt strict obligatorii la autorizatiile de constructii a inceput doar din 13 iulie 2009, atunci cand a sesizat chiar directorul OCPI, pana la aceasta data evidenta a fost tinuta intr-un format analogic, scris de mana si inregistrarile au fost tinute sporadic si incomplet. Avizarea acestor documentatii s-a facut intr-o maniera aleatorie, fara sa fie o procedura de repartizare a documentelor pentru aceasta activitate. Avizele nu au fost date doar de cele trei persoane care aveau atributii in acest sens, au fost date si de alti angajati care nu au absolut nicio treaba", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Potrivit celor mentionate in raportul Corpului de Control al ANCPI, majoritatea avizelor acordate nu au fost inregistrate in registru si nu au fost tarifate de catre institutie, unele avize fiind inregistrate dar chitanta corespunzatoare avizului se refera la tarifarea unui alt beneficiar, existand chitante emise pentru tarife percepute unor beneficiari, fara ca avizarea sa fie inregistrata in registru.

"Din 80 de documentatii pe care le-am trimis noi la verificare colegilor de la ANCPI numai patru documentatii au fost identificate atat in registru, cat si in evidentele contabile. O alta neconformitate este ca exista in cadrul OCPI o comisie de autorizare a persoanelor fizice si juridice care pot sa realizeze lucrari si sa verifice lucrari de specialitate in domeniul cartografiei, cadastrului si in acest sens nu s-a respectat regulamentul aprobat prin ordin", a precizat prefectul.

Pentru cele 80 de avize din cateva mii pe care le-a inaintat Institutia Prefectului Corpului de Control spre verificare, a rezultat un prejudiciu estimat la 11.180 lei, in acest sens, din cele spuse de prefectul judetului, deja a fost sesizata Comisia de Disciplina a ANCPI atat pentru fostul director, cat si pentru actualul director, fiind stabilite un set de masuri pentru intrarea urgenta in legalitate a OCPI.

"In concluzie, Corpul de Control al presedintelui ANCPI spune ca exista suspiciuni de comiterea unor infractiuni de catre angajatii OCPI, motiv pentru care, la randul lor, au propus sesizarea organelor de ancheta penala. Implicarea sau neimplicarea din cauza managementului defectuos a celor doi directori, fostul si actualul, inseamna ca dosarul, devine de compententa DNA. In prezent, Mihai Luca, directorul OCPI, este in concediu, institutia fiind condusa interimar de Cristian Grosu", a conchis Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
121

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
257

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...