Zeci de botoșăneni au testat patinoarul de la Cornișa! Vezi cum arată în interior - FOTO, VIDEO

Directia de Servicii Publice, Sport si Agrement (D.S.P.S.A) Botosani, impreuna cu firmele care au construit patinoarul de la Cornisa, au testat gheata vineri dupa-amiaza, in acorduri de colinde.

Zeci de botoșăneni au testat patinoarul de la Cornișa! Vezi cum arată în interior - FOTO, VIDEO

 Copiii au fost incantati de cum se prezinta patinoarul  Foto: Ionuț Tăbultoc

Zeci de botosaneni au ajuns la patinoar cu microbuzele si, dupa ce au primit patinele, au luat cu asalt pista patinoarului. Colindele au rasunat in boxe, iar cei mai fericiti au fost cei mici.

"Este foarte frumos. Mai frumos ca la Polivalenta. Este si mult mai mare si imi place tare mult. Sper sa se deschida cat mai repede", ne-a spus o copila care adora sa patineze si care s-a numarat printre norocosii care au testat patinoarul.

Eugen Turcanu, directorul DSPSA Botosani, a fost si el prezent si s-a declarat multumit de cum se prezinta patinoarul.

"Ca urmare a solicitarii firmei care a construit patinoarul, am dat drumul astazi la o serie de probe cu utilizatori, pentru a vedea cum se exploateaza gheata, sa vedem daca nu sunt probleme. Dupa vum vedeti, constructorul a depus tot efortul pentru a finaliza aceasta lucrare, in proportie de 99 % fiind gata. In acest moment putem incepe demersurile de receptie a acestei investitii, doar pe acest punct. Asteptam finalizarea lucrarilor pentru canalizare, pentru a putea sa receptionam si celelalte obiective din zona Cornisa. Dupa cum vedeti, avem un sistem de climatizare atat in sala, cat si pe pista. Sistemul de sunet este compatibil si putem organiza si spectacole aici", a declarat Eugen Turcanu.

Primarul Catalin Flutur a precizat joi, in cadrul unei conferinta de presa, ca patinoarul nu va fi deschis pana de sarbatori.

Patinoarul are o suprafață de 1.000 de metri pătrați, iar la intrarea în zona unde a fost construit a fost montat și un perete pentru escaladă. A fost amenajată și o tribună cu 144 de locuri, fiind achiziționată și o mașină ultraperformantă de făcut gheață. De asemenea, pe suprafața patinoarului vor fi amenajate și trei piste pentru curling.

Zona cu gheață are un sistem de climatizare diferit de cel existent la tribune, lucru ce va permite ca patinoarul să poată fie folosit până la zece luni într-un an.











 

 

Spune-ne opinia ta