Viceprimarul Cosmin Andrei, despre Cornișa: "Lucrările ar putea fi finalizate în trei luni"

Viceprimarul Cosmin Andrei, care este și președintele comisiei de recepție a investiției de la Parcul de agrement Cornișa, a văzut cu ochii lui care este situația pe șantier. 

Viceprimarul Cosmin Andrei, despre Cornișa: "Lucrările ar putea fi finalizate în trei luni"

Edilul a efectuat o vizită la Cornișa pentru a afla direct de la constructor care este stadiul execuției lucrărilor, în condițiile în care se dorește preluarea obiectivelor finalizate. Acest demers de preluare a anumitor obiective nu a fost dus la bun sfârșit, proiectul de hotărâre fiind respins de două ori de consilierii locali ai PSD, pe motiv că nu dețin toate informațiile necesare vizavi de situația de la Cornișa. 

Viceprimarul este de părere că procedurile pentru autorizarea obiectielor pot fi începute și cât aceste obiective sunt la constructor. 

"Sunt încă multe lucruri de rezolvat la Cornișa. Lucrările sunt într-un stadiu destul de avansat în ceea ce privește râul de rafting, dar din punctul meu de vedere nu se termină toată lucrarea în trei luni de zile și din informațiile pe care le avem obiectivul nu poate fi pus în funcțiune parțial, trebuie să deschidem tot acel complex când se finalizează toate lucrările. Noi vom continua discuțiile și dezbaterile cu colegii consilieri pentru a putea vedea cum dăm un răspuns acestei solicitări de transfer a bunurilor în vederea autorizării, deși din punctul meu de vedere autorizarea poate demara și cu aceste bunuri care sunt acum la constructor, pentru că domnul Eugen Țurcanu ( n.red. directorul DSPSA) este deja în șantier cu colegii și nu îl împiedică nimeni să facă acele caiete de sarcini, cel puțin să le readacteze, pentru că în momentul în care a primit bunurile să le depună imediat pe SEAP", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a purtat discuții cu reprezentanții constructorului și susține că inclusiv aceștia susțin că investiția nu poate fi finalizată mai devereme de trei luni. 

"Am văzut că se lucrează în șantier și punctul meu de vedere personal coincide cu cel al constructorului că lucrările vor fi finalizate în aproximativ trei luni de zile. Sunt obiective finalizate, dar nu știu în ce măsură pot fi date în exploatare ținând cont că fac parte dintr-un șantier și atunci autorizarea poate fi condiționată de o serie de măsuri pe care le dispune ISU, DSP sau alte organisme care pot fi cu măsuri de delimitare fizică a spațiului în care se desfășoară acele activități față de restul șantierului. Sunt lucruri care țin de securitate. Vom avea discuții pentru că nu vrem să lăsm lucrurile să treneze", a specificat Cosmin Andrei. 

 

 

Spune-ne opinia ta