Veştile aduse de ministrul Transporturilor privitor la drumul Botoşani-Tg. Frumos!

Veştile aduse de ministrul Transporturilor privitor la drumul Botoşani-Tg. Frumos!

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, prezent joi la Botoşani a vorbit şi despre drumul Botoşani-Târgu Frumos, pentru care se promit an de an fonduri pentru reabilitare, dar şi despre drumul naţional care face legătura cu Vama Stânca, Botoşani-Ştefăneşti.

Oficialul a precizat că la fel ca DN 24C Manoleasa-Rădăuţi Prut şi celelalte două drumuri naţionale vor parcurge anul acesta etapele necesare în vederea execuţiei lucrărilor.

Pentru toate cele trei drumuri există deja studiile de fezabilitate. Lucrările la drumul Botoşani-Tg. Frumos s-ar ridica la 70 de milioane de euro iar constructorul ar urma să fie desemnat în toamna acestui an. Fondurile necesare realizării acestor investiţii vor fi alocate prin bugete multianuale, dar este luată în calcul şi varianta obţinerii unor finanţări de la organisme internaţionale.

“Pentru toate cele trei sectoare de drum proiectarea şi execuţia vor fi scoase la licitaţie concomitent la sfârşitul lunii august-începutul lunii septembrie. Aceasta este procedura pe care o vom urma, eu nu pot să dau un alt termen decât prevede legea şi sunt anumite etape care trebuie finalizate pentru a putea fi scoase la licitaţie", a spus ministrul Transporturilor. 

Până când se vor începe efectiv lucrările de reabilitare şi modernizare ministrul a spus că se vor face lucrări de întreţinere.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

astăzi, 13:36
251

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

astăzi, 12:56
309

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

astăzi, 12:31
723

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...