Veştile aduse de ministrul Transporturilor privitor la drumul Botoşani-Tg. Frumos!

Veştile aduse de ministrul Transporturilor privitor la drumul Botoşani-Tg. Frumos!

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, prezent joi la Botoşani a vorbit şi despre drumul Botoşani-Târgu Frumos, pentru care se promit an de an fonduri pentru reabilitare, dar şi despre drumul naţional care face legătura cu Vama Stânca, Botoşani-Ştefăneşti.

Oficialul a precizat că la fel ca DN 24C Manoleasa-Rădăuţi Prut şi celelalte două drumuri naţionale vor parcurge anul acesta etapele necesare în vederea execuţiei lucrărilor.

Pentru toate cele trei drumuri există deja studiile de fezabilitate. Lucrările la drumul Botoşani-Tg. Frumos s-ar ridica la 70 de milioane de euro iar constructorul ar urma să fie desemnat în toamna acestui an. Fondurile necesare realizării acestor investiţii vor fi alocate prin bugete multianuale, dar este luată în calcul şi varianta obţinerii unor finanţări de la organisme internaţionale.

“Pentru toate cele trei sectoare de drum proiectarea şi execuţia vor fi scoase la licitaţie concomitent la sfârşitul lunii august-începutul lunii septembrie. Aceasta este procedura pe care o vom urma, eu nu pot să dau un alt termen decât prevede legea şi sunt anumite etape care trebuie finalizate pentru a putea fi scoase la licitaţie", a spus ministrul Transporturilor. 

Până când se vor începe efectiv lucrările de reabilitare şi modernizare ministrul a spus că se vor face lucrări de întreţinere.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarii din județ au spus "pas" ședinței în care trebuia aprobată majorarea tarifului la apă

Luni, 11 Decembrie 2017
820

Membrii Adunării Generale a Acționarilor de la ADI Aqua au fost convocați, luni, în ședință, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind aprobarea majorării tarifului pentru serviciile...

S-a găsit soluția pentru comercializarea brazilor în Piața Centrală

Luni, 11 Decembrie 2017
2022

Comercianții care vând brazi vor putea să își valorifice marfa și anul acesta în Piața Centrală din municipiul Botoșani.În baza contractelor de închiriere pe c...

A fost aprobată noua Metodologie privind mişcarea personalului didactic. Ce s-a modificat!

Luni, 11 Decembrie 2017
919

Potrivit lui Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, principala modificare constă în schimbarea ordinii anumitor etape din calendar. Pretransferul personal...