Veştile aduse de ministrul Transporturilor privitor la drumul Botoşani-Tg. Frumos!

Veştile aduse de ministrul Transporturilor privitor la drumul Botoşani-Tg. Frumos!

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, prezent joi la Botoşani a vorbit şi despre drumul Botoşani-Târgu Frumos, pentru care se promit an de an fonduri pentru reabilitare, dar şi despre drumul naţional care face legătura cu Vama Stânca, Botoşani-Ştefăneşti.

Oficialul a precizat că la fel ca DN 24C Manoleasa-Rădăuţi Prut şi celelalte două drumuri naţionale vor parcurge anul acesta etapele necesare în vederea execuţiei lucrărilor.

Pentru toate cele trei drumuri există deja studiile de fezabilitate. Lucrările la drumul Botoşani-Tg. Frumos s-ar ridica la 70 de milioane de euro iar constructorul ar urma să fie desemnat în toamna acestui an. Fondurile necesare realizării acestor investiţii vor fi alocate prin bugete multianuale, dar este luată în calcul şi varianta obţinerii unor finanţări de la organisme internaţionale.

“Pentru toate cele trei sectoare de drum proiectarea şi execuţia vor fi scoase la licitaţie concomitent la sfârşitul lunii august-începutul lunii septembrie. Aceasta este procedura pe care o vom urma, eu nu pot să dau un alt termen decât prevede legea şi sunt anumite etape care trebuie finalizate pentru a putea fi scoase la licitaţie", a spus ministrul Transporturilor. 

Până când se vor începe efectiv lucrările de reabilitare şi modernizare ministrul a spus că se vor face lucrări de întreţinere.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1439

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
725

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
494

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...