Veste bună pentru sinistraţii din Primăverii: A fost finalizată a doua expertiză!

Veste bună pentru sinistraţii din Primăverii: A fost finalizată a doua expertiză!

Raportul celei de-a doua expertize care a fost realizată de specialistul ieşean Andrei Szalontay, în cazul blocului de pe strada Primăverii, din municipiul Botoşani, afectat de o explozie la jumătatea lunii septembrie, a fost finalizat iar în cursul zilei de joi documentul a ajuns la preşedintele asociaţiei de proprietari.

Expertiza vine cu o veste bună pentru locatarii din bloc, care de două luni stau pe la rude şi prieteni, şi anume faptul că imobilul a fost încadrat în clasa a III-a de risc seismic, ceea ce înseamnă că nu există risc de prăbuşire la cutremur, şi nu în clasa I, cum s-a spus la prima expertiză realizată tot de un profesor universitar din Iaşi.

Odată finalizată expertiza, preşedintele asociaţiei de proprietari, Constantin Costic, va solicita eliberarea autorizaţiei de construcţie, iar de vineri va demara toate demersurile necesare pentru ca lucrările să poată începe cât mai repede iar sinistraţii să revină la casele lor.

“Expertiza va sta la baza cererii noastre pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Vineri dimineaţă mă voi prezenta cu aceste documente la Inspecţia de Stat în Construcţii pentru a obţine avizul de la această instituţie, avem şi de la Mediu, după care ne vom prezenta la primărie pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie”, a precizat Constantin Costic.

Lucrările de reabilitare sunt estimate la 200.000 de lei. Organele de anchetă au permis să fie executate lucrări şi la instalaţia de gaz.

“Avem încheiat un contract cu o firmă care execută lucrări la reţeaua de gaze, am primit acordul din partea organelor de cercetare penală şi am dus la firmă şi de luni se apucă de treabă”, a mai spus preşedintele asociaţiei de proprietari.

La jumătatea lunii septembrie, blocul de pe strada Primăverii a fost zguduit de o explozie care s-a produs într-unul dintre apartamente. Proprietarul apartamentului, un bărbat în vârstă de 71 de ani, a suferit răni grave, iar acesta a murit câteva săptămâni mai târziu într-un spital din Iaşi. Şi alţi locatari au ajuns la spital, iar o bună parte din apartamente au fost distruse. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta