Bani insuficienţi daţi la rectificarea bugetară pentru Protecţia Copilului

Bani insuficienţi daţi la rectificarea bugetară pentru Protecţia Copilului

Fondurile alocate, joi, judeţului Botoşani, pentru asistenţă socială, în urma rectificării bugetare, nu acoperă necesarul pentru plata salariilor angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din luna decembrie.

Fondul de salarii la nivelul DGAPSC se ridică, lunar, la aproximativ 3,6 milioane de lei, iar la rectificare s-au alocat doar 1,2 milioane de lei. Ordonanţa de rectificare a bugetului prevede că se pot solicita bani şi din fondul de rezervă al Guvernului, reprezentanţii Consiliului Judeţean urmând a face demersuri pentru a obţine resursele financiare necesare.

În cazul unui răspuns negativ, DGASPC va primi bani de la Consiliul Judeţean.

Am discutat problema şi vom da de la Consiliul Judeţean nişte bani pentru a-şi putea lua salariile pe luna decembrie. Vom solicita şi din fondul de rezervă a Guvernului dar dacă nu ne dă avem soluţii. Avem bani în fondul nostru de rezervă, mai avem de acoperit şi la Liceul Ion Pillat din Dorohoi, unde le trebuie 500.000 de lei, şi acum au primit un miliard şi un pic. Dar vom face demersuri şi la Guvern”, a declarat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

La rectificarea de buget au fost alocaţi bani doar pentru salarii şi plata hotărârilor judecătoreşti din învăţământ şi din asistenţa socială, dar nu cât să acopere integral aceste cheltuieli. Primăriile nu au primit niciun leu pentru cheltuielile de funcţionare sau pentru salariile funcţionarilor.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta