Sume alocate județului Botoșani la cea de-a doua rectificare bugetară. Pentru ce au fost dați banii!

Guvernul a aprobat, miercuri, cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, fiind alocate în special sume pentru plata drepturilor salariale și a hotărârilor judecătorești obținute în instanță de diferite categorii de bugetari. 

Sume alocate județului Botoșani la cea de-a doua rectificare bugetară. Pentru ce au fost dați banii!

Județului Botoșani îi vor fi repartizați în urma acestei rectificări bugetare aproape 10 milioane de lei. 

Din sumele defalcate din Taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea chetuielilor descentralizate la nivelul administrațiilor publice locale, suma alocată județului Botoșani este de 8,130 milioane de lei, pentru finanțarea unităților de învățământ, din care 7 milioane de lei pentru salarii, iar 1,130 milioane de lei plata drepturilor obținute prin hotărâri judecătorești.

Pentru susținerea sistemului de protecție a copilului, suma alocată județului Botoșani se ridică la 1,616 milioane de lei, fondurile fiind destinate tot pentru plata salariilor și a hotărârilor judecătorești.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului se numără printre instituțiile botoșănene care sunt descoperite pe luna decembrie în ceea ce privește asigurarea lefurilor.

Suma alocată la rectificarea de miercuri nu acoperă necesarul, dar la unul dintre articolele din Ordonanța de Urgență de rectificare a bugetului se precizează că ( (... )din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prin hotărâre a Guvernului, pot fi alocate sume ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat pentru asigurarea drepturilor de asistență socială, asigurarea contribuției naționale și a cheltuielilor neeligibile pentru proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, asigurarea subvențiilor pentru sprijinirea producătorilor agricoli, precum și pentru asigurarea sumelor aferente plății dobânzilor, comisioanelor și altor costuri aferente datoriei publice guvernamentale". Asta înseamnă că diferența de fonduri va putea fi acoperită din fondul de rezervă al Guvernului. 

Sumele alocate la rectificarea bugetară urmează a fi defalcate și repartizate prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani. 

La rectificarea de joi nu s-a alocat niciun ban pentru primării, fiind multe administrații publice locale care nu mai au fonduri pentru acoperirea cheltuielilor de finanțare sau pentru plata personalului. O situație delicată este la Primăria comunei Dimăcheni, din județul Botoșani.

 






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
134

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
274

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...