Directorul Nova Apaserv, despre protestul angajaților care amenință cu sistarea apei: "Cred că va fi o grevă de avertisment, dar..."

Directorul Nova Apaserv, despre protestul angajaților care amenință cu sistarea apei: "Cred că va fi o grevă de avertisment, dar..."

Angajații societății Nova Apaserv sunt deciși să continue demersurile în vederea declanșării grevei, în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluționate favorabil de către conducerea operatorului de apă. 

Salariații, prin liderii de sindicat, cer tichete de masă în valoare de 10 lei și o majorare salarială de maximUM 10% pentru acei angajați care lucrează efectiv în stradă, pe partea de intervenții. 

Joi, la Inspectoratul Teritorial de Muncă a avut loc etapa de mediere între conducerea societății Nova Apaserv și conducerea sindicatului, iar în cursul zilei de vineri la sediul operatorului va avea loc o întâlnire și cu conducerea Consiliului Județean.

Directorul Nova Apaserv, Albert Tănasă, susține că o rezolvare a solicitărilor angajaților ar exista, dacă s-ar opera unele modificări la nivel legislativ.

Cât privește greva anunțată de angajați, care spun că vor sista timp de două ore furnizarea alimentării cu apă, urmând a asigura acest serviciu doar la o capacitate de 30%, Tănasă crede că nu se va ajunge la această măsură extremă.

"Organizațiile sindicale întotdeauna propun un pachet de revendicări care urmează a fi analizat. Greva este o măsură legală prevăzută ca o formă de protest în cazul în care în mare măsură revendicările nu sunt realizate, asta nu înseamnă că o să se întâmple. Încercăm să identificăm la nivel local soluțiile pentru că cealaltă întâlnire și cu parlamentarii va avea ca scop modificarea legislației la nivel național că acolo este problema tututor operatorilor din țară și sunt demersuri făcute inclusiv de Asociația Română a Apei, dar asta ar însemna o modificare legislativă în Legea bugetului de stat care ar fi operabilă din martie-aprilie anul viitor, ori salariații, pe bună dreptate, întreabă ce se întâmplă de la 1 decembrie. Cred că o să fie o grevă de avertisment de două ore, dar cu siguranță nu se va ajunge la întreruperea apei pentru că e un altfel de serviciu public. Am văzut și din declarațiile liderului de sindicat că este conștient de chestiunea asta și a spus că întreruperea apei ar avea repercusiuni mult mai grave, în sensul că vor trebui 2-3 zile să reechilibrăm sistemul", a declarat Albert Tănasă. 

 

Spune-ne opinia ta