Urban Serv notificată că nu va mai fi primită să ducă deșeuri la Stăuceni!

Urban Serv notificată că nu va mai fi primită să ducă deșeuri la Stăuceni!

O nouă criză a deșeurilor se preconizează la nivelul municipiului Botoșani! Societatea Urban Serv a primit o notificare de la administratorul depozitului de la Stăuceni, firma Diasil, că nu va mai fi primită să depoziteze deșeurile colectate din oraș dacă nu va plăti taxa de mediu în cuantum de 80 de lei pentru fiecare tonă de gunoi.

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, societatea nu are de unde plăti sumele cerute, în condițiile în care această noua taxă trebuie plătită de municipalitate, care nu a dat însă niciun ban până acum. 

"Am primit o notificare de la UAT Botoșani prin care suntem informați că nu va deconta cota aferentă deșeurilor colectate din condominii privind taxa de fond de mediu. Noi am informat Diasil că în urma notificării primăriei pentru luna februarie nu vom plăti nici noi cota aferentă taxei de fond de mediu pentru deșeurile colectate din condominii, iar ei la rândul lor ne-au notificat că în situația în care nu vom face acest lucru nu vor primi deșeurile pe spațiul de depozitare de la Stăuceni. Suntem în faza în care umblăm cu hârtiile de la unul la altul. S-ar putea ca săptămâna viitoare să ne închidă porțile în ceea ce privește deșeurile colectate din condominii", a precizat Simion Drelciuc.

Urban Serv cere conducerii primăriei să găsească o soluție pentru situația în care deșeurile colectate din oraș nu vor mai fi primite la depozitul de la Stăuceni. 

"Într-o asemenea situație noi am informat UAT Botoșani și am specificat foarte clar că având în vedere prevederile contractuale încheiate între UAT Botoșani și operatorul Urban Serv în care se spune că operațiunea este de colectare separată și transport separat al deșeurilor spre depozitare la Stăuceni și având în vedere notificarea primită de la Diasil că s-ar putea să nu ne mai primească deșeurile la Stăuceni, rug[m aturoitatea locală să ne specifice o altă locație la un depozit autorizat unde să ducem deșeurile. Noi vrem să le cărăm dar să ne spună unde", a conchis directorul Urban Serv. 

 

Spune-ne opinia ta