Urban Serv notificată că nu va mai fi primită să ducă deșeuri la Stăuceni!

Urban Serv notificată că nu va mai fi primită să ducă deșeuri la Stăuceni!

O nouă criză a deșeurilor se preconizează la nivelul municipiului Botoșani! Societatea Urban Serv a primit o notificare de la administratorul depozitului de la Stăuceni, firma Diasil, că nu va mai fi primită să depoziteze deșeurile colectate din oraș dacă nu va plăti taxa de mediu în cuantum de 80 de lei pentru fiecare tonă de gunoi.

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, societatea nu are de unde plăti sumele cerute, în condițiile în care această noua taxă trebuie plătită de municipalitate, care nu a dat însă niciun ban până acum. 

"Am primit o notificare de la UAT Botoșani prin care suntem informați că nu va deconta cota aferentă deșeurilor colectate din condominii privind taxa de fond de mediu. Noi am informat Diasil că în urma notificării primăriei pentru luna februarie nu vom plăti nici noi cota aferentă taxei de fond de mediu pentru deșeurile colectate din condominii, iar ei la rândul lor ne-au notificat că în situația în care nu vom face acest lucru nu vor primi deșeurile pe spațiul de depozitare de la Stăuceni. Suntem în faza în care umblăm cu hârtiile de la unul la altul. S-ar putea ca săptămâna viitoare să ne închidă porțile în ceea ce privește deșeurile colectate din condominii", a precizat Simion Drelciuc.

Urban Serv cere conducerii primăriei să găsească o soluție pentru situația în care deșeurile colectate din oraș nu vor mai fi primite la depozitul de la Stăuceni. 

"Într-o asemenea situație noi am informat UAT Botoșani și am specificat foarte clar că având în vedere prevederile contractuale încheiate între UAT Botoșani și operatorul Urban Serv în care se spune că operațiunea este de colectare separată și transport separat al deșeurilor spre depozitare la Stăuceni și având în vedere notificarea primită de la Diasil că s-ar putea să nu ne mai primească deșeurile la Stăuceni, rug[m aturoitatea locală să ne specifice o altă locație la un depozit autorizat unde să ducem deșeurile. Noi vrem să le cărăm dar să ne spună unde", a conchis directorul Urban Serv. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1266

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
993

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1707

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...