Solicitare pentru majorarea tarifului la gunoi!
BOTOSANI

Botoșănenii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru plata taxei de salubritate.

Solicitare pentru majorarea tarifului la gunoi!

Societatea Urban Serv a făcut o solicitare către Consiliului Local de majorare a tarifului privind serviciile de colectare și transport a deșeurilor, dar și a tarifului pentru prestarea serviciului de măturat străzi, deszăpezire și combaterea poleiului.

Ultimele ajustări de preț au avut loc în luna mai 2013, potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc. Acesta susține că se impune o majorare a tarifelor întrucât au crescut în ultimii ani cheltuielile cu forța de muncă, ca urmare a majorării salariului minim pe economie. 

"Ultimele tarife au fost stabilite în luna mai 2013 când cheltuielile cu forța de muncă erau de 800 de lei, acum e 1.450 de lei salariul minim. Am venit cu influența aferentă cheltuielilor cu forța de muncă cum spune legislația. Am tot susținut această activitate în etapele în care a crescut salariul minim pe economie, dar în acest moment având în vedere situația destul de grea economico-financiară a societății am depus în Consiliul Local o solicitare de majorare a tarifului doar cu influența rezultată din creșterea cheltuielilor cu forța de muncă", a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv. 

Gunoiul se va scumpi cu 12-15%, dar decizia finală va fi luată de consilierii locali. Noile tarife ar urma să fie aplicate din anul 2018.

 

 

Spune-ne opinia ta