Solicitare la ADR Nord-Est pentru Parcul Cornișa. "Mi s-a dat această recepție pentru a pune presiune pe mine"

Viceprimarul Cosmin Andrei susține că social-democrații din Consiliul Local nu se împotrivesc preluării obiectivelor de la Cornișa, doar că în lipsa unor informații clare despre stadiul de execuție al acestor obiective nu se poate realiza un transfer, pentru că ulterior pot să apară probleme până la recepția finală a investiției.

Solicitare la ADR Nord-Est pentru Parcul Cornișa. "Mi s-a dat această recepție pentru a pune presiune pe mine"

Cosmin Andrei, care este și președintele comisiei de recepție, a făcut o adresă la Agenția de Dezvoltare (ADR) Nord-Est prin care a solicitat lămuiriri vizavi de realizarea unui asemenea transfer.

Viceprimarul susține că în discuțiile avute până acum cu managerul de proiect de la Cornișa i s-a transmis că nu poate fi făcută o recepție parțială. 

"Eram sigur că se va ajunge la aceste declarații politice. Eu am făcut un demers și am cerut un punct de vedere de la ADR Nord-Est, sunt și consilier local, dar sunt și președintele comisiei de recepție. Am fost puși în situația de a transfera niște obiective destul de importante, vorbim de patinoar, de amfiteatru, obiective la care nu s-a făcut recepția. Dacă se va face peste un an de zile și apar unele degradări cu siguranță vor apărea divergențe între constructor și cel care a primit obiectivele, în speță DSPSA și noi suntem la mijloc că trebuie să scoatem castanele în Consiliul Local. Am cerut un punct de vedere de la ADR asupra legalității acestui transfer al unor bunuri care nu au fost recepționate. La comisia de recepție care se numește "comisie de recepție la finalizarea lucrărilor" nu s-a transmis niciun document cum că ar fi gata lucrările. Mai mult, în trecut în discuțiile avute cu managerul de proiect mi s-a transmis foarte clar că recepția nu poate fi făcută parțial. Acum trebuia să se facă un transfer și aceste bunuri să intre în operare să realizeze venituri și noi am ridicat problema că nu putem face acest transfer nerecepționând din punct de vedere al execuției aceste bunuri", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul crede că și numirea sa ca președinte al comisiei de recepție a Parcului de agrement Cornișa este de fapt o strategie. 

"Dacă primim răspunsuri convocăm o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru că nu vrem să punem bețe în roate sub nicio formă acestui proiect și el a fost tratat politic, cum am fost și eu de altfe, cred, numit președintele comisiei de recepție, din anumite considerende, ținând cont că erau și alți colegi în primărie poate mai bine pregătiți din punct de vedere al expertizei profesionale să facă recepție la lucrări, nemaivorbind de faptul că nu am fost absolut deloc implicat în acest proiect până acum dar mi s-a pus în brațe. Mi s-a transmis această recepție probabil pentru a mă acuza că nu vreau să dau drumul la Cornișa și a pune presiune pe mine că tot orașul așteaptă să dăm drumul", a conchis viceprimarul.

În ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, pe ordinea de zi a fost un proiect de hotărâre privind preluatea de către municipalitate și mai apoi transferul către Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement a obiectivelor finalizate de la Cornișa. Consilierii PSD s-au opus pe motiv că nu au informații referitor la finalizarea respectivelor obiective, în timp ce liberalii i-au acuzat că blochează deschiderea parcului de agrement. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1437

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
722

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
492

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...