Solicitare făcută de şefii Consiliului Judeţean către toate instituţiile din subordine

Solicitare făcută de şefii Consiliului Judeţean către toate instituţiile din subordine

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au solicitat tuturor instituţiilor din subordine să se pună la punct cu tot ceea ce înseamnă autorizare pentru securitate la incendiu, mai ales că data limită până la care va fi obligatoriu acest act administrativ expiră la finele lunii iunie.

 La ora actuală instituţiile care au nevoie de această autorizaţie funcţionează în baza unei declaraţii pe proprie răspundere.

“Am solicitat tuturor instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean să îşi actualizeze la zi situaţia privind autorizaţiile la incendiu având în vedere reglementările care au dat ca şi termen sfârşitul lunii iunie, să nu fim într-o situaţie în care la acel termen să nu îndeplinim condiţiile legale. Se lucrează la o centralizare urmând ca în zilele următoare să dispunem şi prin documente adrese către instituţiile în cauză pentru întreprinderea tuturor măsurilor pentru ducerea la îndeplinire a solicitărilor. Din centralizarea dată vor rezulta şi lucrările care sunt necesare pentru a putea veni apoi cu o adresă din partea instituţiilor pentru a vedea care sunt sumele necesare. Vor trebui prioritizate lucrările, nu vom putea într-un termen atât de scurt să ducem la îndeplinire”, a precizat Liviu Toma, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă atrag atenţia că data de 30 iunie va fi ultimul termen de prorogare, după aceasta dată autorizaţia de securitate la incendiu devenind obligatorie. 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
538

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
604

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...

Preşedintele Consiliului Judeţean: “Sperăm să nu avem probleme în continuare cu apa”

Vineri, 20 Octombrie 2017
960

Pentru alimentarea consumatorilor, la Bucecea lucrează deja şase motopompe, deşi iniţial cei de la Administraţia Bazinală de Apă Siret au venit cu două pompe care nu au făcut faţă, acesta f...