Şi comuna Mihai Eminescu se retrage din Zona Metropolitană!

Şi comuna Mihai Eminescu se retrage din Zona Metropolitană!

Asociaţia Intercomunitară Zona Metropolitană Botoşani începe  să rămână fără membri. Consilierii locali din comuna Mihai Eminescu au decis ca unitatea administrativ-teritorială să iasă din această asociaţie.

Aneta Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, a precizat că Hotărârea, ce a fost adoptată într-o şedinţă de Consiliu Local din luna ianuarie, va fi transmisă şi Zonei Metropolitane, după ce se va primi avizul de legalitate din partea Instituţiei Prefectului.

“Lipsa proiectelor şi cotizaţia mare care nu justifică nici într-un fel ne-au făcut să luăm această decizie. Doar vorbe, multe deplasări în Ucraina, Republica Moldova şi atât, înfrăţiri. Nu sunt împotriva acestor lucruri dar nu au niciun efect benefic sau mai mare pentru noi cei care facem parte din Zona Metropolitană. Plăteam o cotizaţie foarte mare, în jur de 17.000 de lei pe an. În luna ianuarie s-a adoptat Hotărârea de Consiliu Local de a ieşi din Zona Metropolitană”, ne-a declarat Aneta Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

Şi comuna Răchiţi a decis să se retragă din Zona Metropolitană pe aceleaşi considerente, lipsa unor poriecte care să fie în folosul comunităţii locale.

După retragerea celor două comune, din Zona Metropolitană mai fac parte comunele Stăuceni, Băluşeni, Curteşti, Vlădeni, Roma, oraşul Bucecea şi municipiul Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1426

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
716

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
486

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...