Edilul a recunoscut că Zona Metropolitană a ratat exerciţiul financiar 2014-2020, însă speră la proiecte care să fie depuse pe următorul exerciţiu financiar.
Conform acestuia, aşteptările de la un asemenea organism sunt pe termen lung, nicidecum pe termen scurt. Spre exemplu, Cătălin Flutur a făcut referire la faptul că în toată regiunea Nord-Est, o singură Zonă Metropolitană, cea din Iaşi, a reuşit să depună proiecte. Primăria Botoşani contribuie anual cu o sumă de 500.000 de lei la Zona Metropolitană.
"Cred că este o alegere nefericită a comunelor Mihai Eminescu şi Răchiţi de a se retrage din Zona Metropolitană. Este adevărat că am pierdut exerciţiul financiar 2014-2020, am pierdut startul, depunerea de proiecte, dar Zona Metropolitană poate fi pusă în valoare pe următorul exerciţiu financiar 2020-2024. Nu ar avea sens să ne retragem. Întâi sădeşti un pom şi după culegi. Păcat că cele din exerciţiul financiar 2014-2020 sunt mai găunoase. Important este ca proiectele să fie bine scrise şi sunt şanse să obţinem", a declarat Cătălin Flutur.
Din Zona Metropolitană mai fac parte oraşul Bucecea şi comunele Băluşeni, Curteşti, Roma, Stăuceni şi Vlădeni.