Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Botosani pentru echilibrarea bugetelor locale!

Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Botosani pentru echilibrarea bugetelor locale!
Pe data de 9 martie, la ora 10.00, la Consiliul Judetean va avea loc o sedinta extraordinara, ce are ca scop aprobarea sumelor repartizate prin bugetul de stat in vederea sustinerii programelor axate pe drumuri judetene, comunale, dar si pentru echilibrarea bugetelor locale.

Sumele defalcate din TVA pentru drumuri se cifreaza la 14.277 mii lei fiind repartizate pe unitati administrativ-teritoriale in functie de lungimea drumurilor si starea tehnica. La capitolul echilibrarea bugetelor locale, autoritatile judetene au la dispozitie 24.480 mii lei.

Suma este mai mica la acest capitol decat necesarul si comparativ cu executia bugetara a anului trecut. Fiecare localitate va primi sumele necesare pentru echilibrarea bugetelor proprii, dar nu cred ca vor ajunge banii. Estimez ca nu vor ajunge banii pana la finele anului si in vara sigur va fi nevoie de o rectificare bugetara. Ar trebui ca pana la finele lunii martie toate localitatile din judet, inclusiv Consiliul Judetean, sa aiba aprobat bugetul pe 2009. In ce priveste bugetul CJ, acesta va fi supus aprobarii in sedinta ordinara din 25 martie, a specificat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliuli Judetean Botosani.

Cea mai mare problema la echilibrarea bugetelor locale o au comunele Sendriceni si Trusesti, unde autoritatile au deja datorii restante fiindca au trebuit sa suporte pretul incalzirii unitatilor de invatamant. Seful CJ asigura ca repartizarea s-a facut echitabil, astfel incat, chiar daca sumele nu sunt indestulatoare, sa fie multumita toata lumea.

Absolut toate comunele au primit sume pentru drumuri. Nicio localitate nu a primit mai putin de 20.000 lei, iar la comune nu s-a alocat mai mult de 100.000 lei. Am incercat sa ajutam pe fiecare. Nu s-a tinut cont de culoarea politica si de faptul ca PNL nu face parte din coalitia de guvernare, a mai adaugat presedintele CJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
376

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
140

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
408

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...