Se întâmplă tot la Botoşani: Proiect făcut din birou, oameni lăsaţi fără canalizare!

Lucrările derulate de Nova Apaserv în programul de extindere a reţelei de apă şi canalizare crează tot felul de situaţii absurde. Ultima a fost semnalată pe strada Plopilor, acolo unde locuitorii văd pe pielea lor ce înseamnă proiectare din birou.

Se întâmplă tot la Botoşani: Proiect făcut din birou, oameni lăsaţi fără canalizare!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

De-a lungul timpului, Ştiri.Botoşani.Ro a tot scris despre necazurile botoşănenilor afectaţi de lucrările aferente programului de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare derulat de Nova Apaserv inclusiv în municipiul Botoşani.

Străzile Lalelelor, Zefirului, Zimbrului, Libertăţii, Muşat Vodă sunt doar câteva din cele pe care s-a lucrat, spre disperarea oamenilor care s-au văzut ori în imposibilitatea de a circula pe strada pe care locuiesc din cauza şanţurilor sau a noroiului în care piciorul se înfunda până deasupra gleznei, ori în imposibilitatea de a accesa acea reţea de alimentare cu apă sau canalizare.

Interpelarea făcută de consilierul municipal Paul Octav în ultima şedinţă de Consiliu Local întregeşte acest tablou al proiectelor făcute din birou, nicidecum din teren.

"Aş vrea să aduc în atenţie Consiliului Local o situaţie disperată şi cel puţin hilară în care se află o parte din concetăţenii noştri de pe strada Plopilor. De ce hilară? În vara anului 2016 această stradă a fost racordată la reţeaua de canalizare a oraşului. Din nefericire, pentru unii dintre concetăţenii noştri, nu întreaga stradă a fost racordată. Specific pur pur românesc, facem lucruri pe jumătate. Sigur, ei ar putea să ne spună: a fost proiect european, este imposibil, probabil proiectul a fost făcut dintr-un birou din frumosul târg al Botoşanilor. Situaţia este disperată pentru că acei locuitori de pe strada Plopilor nu sunt racordaţi, au înaintat o cerere către societatea Nova Apaserv în octombrie 2016. Nici până la ora actuală această cerere nu a fost soluţionată, din păcate. Sperăm ca în urma acestei intervenţii, concetăţenii noştri să beneficieze şi ei de racordarea la canalizarea oraşului", a spus Paul Octav.

Strada Plopilor, potrivit Google Maps, în august 2012, înainte de începerea lucrărilor


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1087

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5056

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1654

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...