Sancţiune usturătoare pentru Primăria Săveni din cauza deşeurilor depozitate aiurea!

Mai multe primării din judeţ au fost sancţionate de comisarii de mediu, după ce în urma controalelor derulate în teritoriu au fost depistate încălcări ale normelor legale în privinţa protecţiei mediului.

Sancţiune usturătoare pentru Primăria Săveni din cauza deşeurilor depozitate aiurea!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

De exemplu, Primăria Săveni a fost sancţionată cu 40.000 de lei pentru că tocmai în timpul acţiunii de verificare a stării de salubritate a localităţilor, cursurilor de apă şi a căilor de comunicaţii s-a constatat că autospecialele primăriei depozitau deşeuri menajere în perimetrul fostului depozit de deşeuri.

"În acesta s-a sistat depozitarea de deşeuri încă din anul trecut, drept pentru care s-a aplicat sancţiune contravenţională în cuantum de 40.000 de lei”, a spus Cristina Kashyap, comisarul şef al Gărzii de Mediu Botoşani.

Potrivit oficialului, au fost identificate depozitări de deşeuri pe amplasamentele fostelor spaţii de depozitare deşeuri, închise încă din septembrie 2009. Este cazul comunei Văculeşti, acolo unde Primăria şi-a asumat o sancţiune contravenţională în acest sens.

"În majoritatea unităţilor administrativ teritoriale au fost identificate abandonări sporadice de deşeuri în şanţurile şi rigolele existente, de-a lungul căilor de comunicaţii care obturează secţiunea de scurgere, depozite necontrolate de gunoi de grajd. De asemenea, nu a fost implementat sistemul de colectare selectivă a deşeurilor municipale colectate de pe raza localităţilor, fiind sancţionate contravenţional cu avertisment primăriile Nicşeni, Vorniceni şi Coşula", a adăugat Cristina Kashyap.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
4746

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1492

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
4280

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...