Sancţiune usturătoare pentru Primăria Săveni din cauza deşeurilor depozitate aiurea!

Mai multe primării din judeţ au fost sancţionate de comisarii de mediu, după ce în urma controalelor derulate în teritoriu au fost depistate încălcări ale normelor legale în privinţa protecţiei mediului.

Sancţiune usturătoare pentru Primăria Săveni din cauza deşeurilor depozitate aiurea!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

De exemplu, Primăria Săveni a fost sancţionată cu 40.000 de lei pentru că tocmai în timpul acţiunii de verificare a stării de salubritate a localităţilor, cursurilor de apă şi a căilor de comunicaţii s-a constatat că autospecialele primăriei depozitau deşeuri menajere în perimetrul fostului depozit de deşeuri.

"În acesta s-a sistat depozitarea de deşeuri încă din anul trecut, drept pentru care s-a aplicat sancţiune contravenţională în cuantum de 40.000 de lei”, a spus Cristina Kashyap, comisarul şef al Gărzii de Mediu Botoşani.

Potrivit oficialului, au fost identificate depozitări de deşeuri pe amplasamentele fostelor spaţii de depozitare deşeuri, închise încă din septembrie 2009. Este cazul comunei Văculeşti, acolo unde Primăria şi-a asumat o sancţiune contravenţională în acest sens.

"În majoritatea unităţilor administrativ teritoriale au fost identificate abandonări sporadice de deşeuri în şanţurile şi rigolele existente, de-a lungul căilor de comunicaţii care obturează secţiunea de scurgere, depozite necontrolate de gunoi de grajd. De asemenea, nu a fost implementat sistemul de colectare selectivă a deşeurilor municipale colectate de pe raza localităţilor, fiind sancţionate contravenţional cu avertisment primăriile Nicşeni, Vorniceni şi Coşula", a adăugat Cristina Kashyap.

 

Spune-ne opinia ta