S-au stabilit sumele ce vor fi repartizate primăriilor din judeţ. Cât primesc UAT-urile pentru drumuri şi proiecte! DOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut publice sumele care vor fi repartizate unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, dar şi pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

S-au stabilit sumele ce vor fi repartizate primăriilor din judeţ. Cât primesc UAT-urile pentru drumuri şi proiecte! DOCUMENT

Suma totală ce va fi repartizată pentru drumuri, pentru anul 2018, este de 13,8 milioane de lei, dintre care 10,3 milioane lei vor merge la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, iar diferenţa de 3,4 milioane lei va merge către reparaţii pe drumurile comunale.

Dintre oraşe cei mai mulţi bani îi va primi municipiul Dorohoi, cu 130.000 de lei, în timp ce municipiul Botoşani va primi 40.000 de lei, iar oraşul Darabani doar 4.000 de lei.

Sumele pentru drumurile comunale ce vor fi date primărilor variază între 29.000 de lei şi 77.000 de lei, cea mai mare sumă urmând a fi dată comunei Truşeşti.

La Consiliul Judeţean vor rămâne 10.000 de lei.

“În propunerea de repartizare am ţinut cont de faptul că, costul de întreţinere a unui kilometru de asfalt este mai mare decât a unui kilometru de drum pietruit, luând în calcul pe fiecare unitate administrativ-teritorială în parte lungimea în kilometri a drumurilor şi starea acestora”, se arată expunerea de motive a Hotărârii de Consiliu Judeţean. 

Vezi mai jos sumele ce vor fi repartizate pentru drumuri:

Cât priveşte sumele pentru echilibrarea bugetelor locale, din cei 11,3 milioane de lei avuţi de Consiliul Judeţean la dispoziţie, 852.000 de lei vor fi daţi pentru plata arieratelor, iar 10,5 milioane de lei vor fi daţi pentru proiecte de dezvoltare locală şi pentru cofinanţarea proiectelor de infrastructură.

În ceea ce priveşte arieratele, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice nu a confirmat că toate cererile venite din partea primăriilor sunt reale, la data de 31 decembrie fiind cu arierate doar Darabani, Corlăteni, Drăguşeni, Manoleasa, Mihălăşeni, Ripiceni, Văculeşti şi Viişoara.

Primăria Municipiului Botoşani nu va primi niciun leu pentru arierate, iar pentru proiecte va primi 1 milion de lei. 

Consilierii judeţenei se vor întruni, miercuri, în şedinţă extraordinară pentru a aproba repartizarea sumelor către unităţile administrativ-teritoriale.

Vezi mai jos sumele: 


 

 

  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1433

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
718

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
488

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...