Romania ar putea sa contracteze un imprumut de la FMI

Romania ar putea sa contracteze un imprumut de la FMI
Premierul Emil Boc nu exclude un imprumut extern. FMI sau Banca Mondiala ar putea fi eventuale solutii pentru finantarea deficitului bugetar.

Si fostul premier, Theodor Stolojan il sfatuoeste pe Emil Boc sa apeleze la imprumuturi externe, pentru a salva situatia. Acesta a declarat pentru cotidianul Gandul ca un eventual ajutor financiar extern ar ajuta economia romaneasca sa treaca mai usor peste criza.

Un eventual acord cu FMI ar obliga insa Guvernul sa promita reducerea deficitul bugetar pana la 1%, ceea ce ar insemna adoptarea unor masuri antisociale, cum ar fi inghetarea salariilor bugetarilor sau majorarea impozitelor.

Ideea unui sprijin financiar de la FMI nu este noua. La sfarsitul anului trecut, fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu afirma ca Romania are nevoie de un credit de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Problema imprumutului extern ar putea fi discutata la sfarsitul lunii ianuarie, cand delegatia FMI va veni la Bucuresti. Atunci va fi analizata situatia economica a Romaniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anchetă cerută la o școală din Botoșani, după ce un copil bolnav de cancer nu a fost luat în excursie!

astăzi, 16:58
704

Mama băiatului, care învață la Școala din Sulița, a acuzat cadrele didactice de discriminare după ce copilului i s-ar fi refuzat dreptul de a merge într-o excursie alături de colegi...

Serviciul Județean de Ambulanță, vizitat de zeci de copii- FOTO

astăzi, 16:16
166

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani au avut parte, marți, de o vizită mai specială.Aproape 50 de copii de la Grădinița nr. 14, din municipiul Botoșani, au trecut pragul...

Echipajele de intervenție chemate în ajutor de locatarii unui bloc din Botoșani!

astăzi, 14:32
968

Echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină, marți după-amiază, pe o stradă din municipiul Botoșani, după ce o persoană a anunțat prin apel la 112 că dintr-un apartament iese...