Romania ar putea sa contracteze un imprumut de la FMI

Romania ar putea sa contracteze un imprumut de la FMI
Premierul Emil Boc nu exclude un imprumut extern. FMI sau Banca Mondiala ar putea fi eventuale solutii pentru finantarea deficitului bugetar.

Si fostul premier, Theodor Stolojan il sfatuoeste pe Emil Boc sa apeleze la imprumuturi externe, pentru a salva situatia. Acesta a declarat pentru cotidianul Gandul ca un eventual ajutor financiar extern ar ajuta economia romaneasca sa treaca mai usor peste criza.

Un eventual acord cu FMI ar obliga insa Guvernul sa promita reducerea deficitul bugetar pana la 1%, ceea ce ar insemna adoptarea unor masuri antisociale, cum ar fi inghetarea salariilor bugetarilor sau majorarea impozitelor.

Ideea unui sprijin financiar de la FMI nu este noua. La sfarsitul anului trecut, fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu afirma ca Romania are nevoie de un credit de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Problema imprumutului extern ar putea fi discutata la sfarsitul lunii ianuarie, cand delegatia FMI va veni la Bucuresti. Atunci va fi analizata situatia economica a Romaniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident rutier soldat cu o persoană rănită și două mașini avariate!

Luni, 18 Iunie 2018
347

Evenimentul s-a produs luni seara, în zona ANL Cișmea, accidentul fiind provocat de un autoturism Mercedes Benz al cărui șofer a scăpat controlul asupra volanului și care a intrat pe contra...

Macron, unui pusti care i-a spus "Manu": Poti face pe imbecilul, dar imi spui domnule presedinte - VIDEO

Luni, 18 Iunie 2018
701

"Imi spui domnule presedinte sau domnule", l-a pus Emmanuel Macron la punct pe un tanar care l-a apostrofat intrebandu-l "cum merge, Manu?", la finalul comemorarii Apelului de la 1...

Botoșani: Un bărbat a anunțat la 112 că un nou-născut a fost aruncat la ghena de gunoi! FOTO

Luni, 18 Iunie 2018
6422

Luni după-amiază, în urma apelului la 112, mai multe echipaje de intervenție au ajuns în zona containerelor de gunoi unde se anunțase că fusese aruncat un nou-născut. Cel care făcus...