Romania ar putea sa contracteze un imprumut de la FMI

Romania ar putea sa contracteze un imprumut de la FMI
Premierul Emil Boc nu exclude un imprumut extern. FMI sau Banca Mondiala ar putea fi eventuale solutii pentru finantarea deficitului bugetar.

Si fostul premier, Theodor Stolojan il sfatuoeste pe Emil Boc sa apeleze la imprumuturi externe, pentru a salva situatia. Acesta a declarat pentru cotidianul Gandul ca un eventual ajutor financiar extern ar ajuta economia romaneasca sa treaca mai usor peste criza.

Un eventual acord cu FMI ar obliga insa Guvernul sa promita reducerea deficitul bugetar pana la 1%, ceea ce ar insemna adoptarea unor masuri antisociale, cum ar fi inghetarea salariilor bugetarilor sau majorarea impozitelor.

Ideea unui sprijin financiar de la FMI nu este noua. La sfarsitul anului trecut, fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu afirma ca Romania are nevoie de un credit de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Problema imprumutului extern ar putea fi discutata la sfarsitul lunii ianuarie, cand delegatia FMI va veni la Bucuresti. Atunci va fi analizata situatia economica a Romaniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două femei s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe doar pentru a-şi verifica sănătatea

astăzi, 18:58
579

O dovedeşte şi cazul a două femei ce au venit, duminică, din localităţile judeţului în municipiul reşedinţă de judeţ pentru a vedea parada de datini şi obiceiuri şi cu această ocaz...

Tânăr accidentat la patinoarul municipalităţii!

astăzi, 17:38
2315

Tânărul, de 21 de ani, din comuna Ungureni a venit, sâmbătă, la Botoşani împreună cu mai mulţi prieteni şi au decis să meargă la patinoar. După câteva ture pe pationa...

Avertizare meteo emisă de meteorologi până luni!

astăzi, 16:34
918

Meteorologii au emis, duminică, o nouă avertizare meteo valabilă pentru aproape toate regiunile ţării.Până pe 18 decembrie, la ora 15.00, va ninge în general moderat cantitativ &...