Romania ar putea sa contracteze un imprumut de la FMI

Romania ar putea sa contracteze un imprumut de la FMI
Premierul Emil Boc nu exclude un imprumut extern. FMI sau Banca Mondiala ar putea fi eventuale solutii pentru finantarea deficitului bugetar.

Si fostul premier, Theodor Stolojan il sfatuoeste pe Emil Boc sa apeleze la imprumuturi externe, pentru a salva situatia. Acesta a declarat pentru cotidianul Gandul ca un eventual ajutor financiar extern ar ajuta economia romaneasca sa treaca mai usor peste criza.

Un eventual acord cu FMI ar obliga insa Guvernul sa promita reducerea deficitul bugetar pana la 1%, ceea ce ar insemna adoptarea unor masuri antisociale, cum ar fi inghetarea salariilor bugetarilor sau majorarea impozitelor.

Ideea unui sprijin financiar de la FMI nu este noua. La sfarsitul anului trecut, fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu afirma ca Romania are nevoie de un credit de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Problema imprumutului extern ar putea fi discutata la sfarsitul lunii ianuarie, cand delegatia FMI va veni la Bucuresti. Atunci va fi analizata situatia economica a Romaniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la beție! Un șofer a ajuns cu mașina într-o curte, după ce a spulberat gardul! FOTO

Luni, 21 August 2017
2016

Accidentul a avut loc luni seara, pe strada 1 Decembrie, din orașul Darabani. Un bărbat în vârstă de 37 de ani, care se deplasa la volanul unui Renault pe direcția Darabani-Păltiniș,...

Zilele Nordului 2017: Peste 8.000 de participanți din țară și străinătate, prezenți la festival!

Luni, 21 August 2017
331

8.000 de participanți a numărat ediția din acest an a Zilelor Nordului, a patra de la debutul festivalului. Dintre cele aproape 40 de concerte și evenimente de pe agenda ediției, de cele mai mari...

Botoşani: Avertizare meteo de tip cod galben!

Luni, 21 August 2017
1085

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cu efect imediat, ce priveşte judeţul Botoşani dar şi Iaşi, Vaslui şi Neamţ.Potrivit avertizării de tip cod galben, păn&acir...