Daca zece e a lui Dumnezeu, noua a profesorului, nota opt este chiar foarte buna. Se poate face o deszapezire perfecta? Botosaniul nu poate sa dea impresia de oras bine deszapezit atata timp cat in cartierele de locuinte, unde noi nu avem sector si nu intram, nu se deszapezeste deloc si se face pod de gheata. Apoi, mai sunt inca trotuare pe care nu putem patrunde mecanizat din cauza ca sunt inguste sau ocupate. Sunt fie parcate masini sau sunt stalpi si atunci se deszapezeste manual. Lucru care da impresia de trotuar nedeszapezit cum trebuie, a declarat Gheorghe
Pricopi, care mentioneaza ca unitatii i-ar trebui un utilaj cu latimea de 50 cm pentru a putea patrunde cu lama peste tot. Managerul aminteste si de un mic incident, cand utilajul de deszapezire a agatat o oglinda retrovizoare de la o masina parcata pe trotuar.
De exemplu, pe strada Tudor Vladimirescu nu putem deszapezi trotuarele fiindca sunt foarte inguste. Deszapezim manual, dar nu iese niciodata ca mecanizat. Si la maturat ni s-ar putea da doar nota opt. Noi maturam, dar cand ne ferim de o masina parcata pe trotuar, ca nu putem matura pe sub ea, cand pleaca ramane mizeria, a mai spus directorul SC Urban Serv Botosani.
Societatea a consumat pana in prezent 350 de tone de material antiderapant (un pic de nisip, doi la suta inhibitor de coroziune si restul sare si mai are) si mai are pe stoc in jur de 300 de tone.
Mai cumparam daca nu ne va ajunge. Dam banii si a doua zi vine masina de la Targu Ocna. Nu vor fi probleme. Pana acum s-a cheltuit cu deszapezirea 150.000 lei pe decembrie, 70.000 lei pentru material antiderapant, restul utilaje si manopera, a incheiat Pricopi.