Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Asociația Revoluționară 22-25 Decembrie 1989 Botoșani s-a adresat Consiliului Local Botoșani, în prima jumătate a lunii aprilie, solicitând, în numele membrilor care au depus cereri pentru atribuirea în proprietate a câte 10.000 mp teren extravilan, repunerea pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliu Local a discutării și aprobării solicitărilor acestora.

În cazul în care nu se va da curs solicitării, menționează reprezentanții Asociației, urmează ca aceștia să se adreseze justiției, "pentru încălcarea unui drept ce li se cuvine legal și discriminare în raport cu ceilalți șase membri care au fost deja împroprietăriți". 

În urma solicitării, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 26 aprilie a fost introdus proiectul de hotărâre privind atribuirea terenurilor, prin care se are în vedere aprobarea atribuirii a 10.000 mp teren în proprietatea a unui număr de 10 persoane beneficiare ale Legii nr. 341/2004. Este vorba despre Chiricheș Bernard, Avăcăriței George, Apatie Ioan, Tăuteanu Gh. Marin, Candrea Toader, Ciobanu Neculai, Neacșu Puiu, Gavriliuc Mitică, Rogojinschi Marius Petru și Neagu Gheorghe. 

Terenul nu va putea fi înstrăinat timp de zece ani.

Potrivit legii, persoanele care deţin certificat de revoluţionar au dreptul să primească fie câte 10.000 de metri pătraţi în extravilan, fie 500 de metri pătraţi în intravilan, sau câte o sută de metri pătraţi spaţii comerciale.

Primăria Botoșani a avut la dispoziție doar 30 de hectare în extravilan, în zona numită Valea lui Ichim, în apropiere de stația de epurare a orașului, la ieșirea spre Săveni. 

În total au fost 31 de persoane cu certificat de revoluționar care au solicitat teren. În urmă cu șapte ani, municipalitatea le-a propus să le dea câte 7.500 de mp dar revoluționarii nu au fost de acord, motiv pentru care la acea vreme propunerea a fost retrasă din Consiliul Local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
126

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
210

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
96

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...