Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Asociația Revoluționară 22-25 Decembrie 1989 Botoșani s-a adresat Consiliului Local Botoșani, în prima jumătate a lunii aprilie, solicitând, în numele membrilor care au depus cereri pentru atribuirea în proprietate a câte 10.000 mp teren extravilan, repunerea pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliu Local a discutării și aprobării solicitărilor acestora.

În cazul în care nu se va da curs solicitării, menționează reprezentanții Asociației, urmează ca aceștia să se adreseze justiției, "pentru încălcarea unui drept ce li se cuvine legal și discriminare în raport cu ceilalți șase membri care au fost deja împroprietăriți". 

În urma solicitării, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 26 aprilie a fost introdus proiectul de hotărâre privind atribuirea terenurilor, prin care se are în vedere aprobarea atribuirii a 10.000 mp teren în proprietatea a unui număr de 10 persoane beneficiare ale Legii nr. 341/2004. Este vorba despre Chiricheș Bernard, Avăcăriței George, Apatie Ioan, Tăuteanu Gh. Marin, Candrea Toader, Ciobanu Neculai, Neacșu Puiu, Gavriliuc Mitică, Rogojinschi Marius Petru și Neagu Gheorghe. 

Terenul nu va putea fi înstrăinat timp de zece ani.

Potrivit legii, persoanele care deţin certificat de revoluţionar au dreptul să primească fie câte 10.000 de metri pătraţi în extravilan, fie 500 de metri pătraţi în intravilan, sau câte o sută de metri pătraţi spaţii comerciale.

Primăria Botoșani a avut la dispoziție doar 30 de hectare în extravilan, în zona numită Valea lui Ichim, în apropiere de stația de epurare a orașului, la ieșirea spre Săveni. 

În total au fost 31 de persoane cu certificat de revoluționar care au solicitat teren. În urmă cu șapte ani, municipalitatea le-a propus să le dea câte 7.500 de mp dar revoluționarii nu au fost de acord, motiv pentru care la acea vreme propunerea a fost retrasă din Consiliul Local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul din Botoșani a explodat: "Nu este legea nici a Olguţei Vasilescu, nici a lui Marius Budăi!"

astăzi, 08:53
107

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că susţine proiectul legii pensiilor în forma existentă, respingând afirmaţiile conform cărora nu ar fi bani pentru plata pensiilor.&n...

Cine ar putea primi al 13-lea și al 14-lea salariu?

astăzi, 08:50
180

Nu doar bugetarii se vor bucura de bani în plus de sărbători. Angajații din mediul privat sunt la un pas să primească și ei al 13-lea și chiar al 14-lea salariu, potrivit unui proiect de ...

"Hristos se naște, măriți-L!" : Concert de colinde oferit de Seminarul Teologic "Sf. Gheorghe" Botoșani!

astăzi, 08:33
79

Elevii şi preoţii profesori de la Seminarul Teologic Ortodox Liceal "Sf. Gheorghe" din Botoşani aduc bucuria Crăciunului şi a Naşterii Domnului printr-un concert de colinde oferit...