Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Asociația Revoluționară 22-25 Decembrie 1989 Botoșani s-a adresat Consiliului Local Botoșani, în prima jumătate a lunii aprilie, solicitând, în numele membrilor care au depus cereri pentru atribuirea în proprietate a câte 10.000 mp teren extravilan, repunerea pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliu Local a discutării și aprobării solicitărilor acestora.

În cazul în care nu se va da curs solicitării, menționează reprezentanții Asociației, urmează ca aceștia să se adreseze justiției, "pentru încălcarea unui drept ce li se cuvine legal și discriminare în raport cu ceilalți șase membri care au fost deja împroprietăriți". 

În urma solicitării, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 26 aprilie a fost introdus proiectul de hotărâre privind atribuirea terenurilor, prin care se are în vedere aprobarea atribuirii a 10.000 mp teren în proprietatea a unui număr de 10 persoane beneficiare ale Legii nr. 341/2004. Este vorba despre Chiricheș Bernard, Avăcăriței George, Apatie Ioan, Tăuteanu Gh. Marin, Candrea Toader, Ciobanu Neculai, Neacșu Puiu, Gavriliuc Mitică, Rogojinschi Marius Petru și Neagu Gheorghe. 

Terenul nu va putea fi înstrăinat timp de zece ani.

Potrivit legii, persoanele care deţin certificat de revoluţionar au dreptul să primească fie câte 10.000 de metri pătraţi în extravilan, fie 500 de metri pătraţi în intravilan, sau câte o sută de metri pătraţi spaţii comerciale.

Primăria Botoșani a avut la dispoziție doar 30 de hectare în extravilan, în zona numită Valea lui Ichim, în apropiere de stația de epurare a orașului, la ieșirea spre Săveni. 

În total au fost 31 de persoane cu certificat de revoluționar care au solicitat teren. În urmă cu șapte ani, municipalitatea le-a propus să le dea câte 7.500 de mp dar revoluționarii nu au fost de acord, motiv pentru care la acea vreme propunerea a fost retrasă din Consiliul Local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime, despre noua achiziție a FC Botoșani: "Îl vând în Anglia pe 3-4 milioane de euro! N-are Steaua bani de el!"

astăzi, 13:36
19

Hervin Scicchitano Ongenda (23 de ani), noul atacant al celor de la FC Botoșani, este privit de către conducerea clubului ca cea mai bună oportunitate de a da o lovitură financiară în viito...

Mopedist fără permis, tras pe dreapta de polițiști!

astăzi, 12:37
76

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Roma au oprit pentru control, joi, un moped condus de un tânăr de 18 ani....

Guvernul a decis ca autorizatiile de mediu sa nu mai expire: Operatorii economici se evalueaza singuri daca respecta conditiile de mediu

astăzi, 11:31
141

Guvernul Romaniei a adoptat, in sedinta de joi, la propunerea Ministerului Mediului, un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care valabilitatea autorizatiilor de mediu si a autorizatiilor integrate de...