Războiul continuă! Lupaşcu către Portariuc: "Vă doresc să reveniţi cu picioarele pe pământ. Subalterni puteţi avea în zona privată "

Războiul continuă! Lupaşcu către Portariuc: "Vă doresc să reveniţi cu picioarele pe pământ. Subalterni puteţi avea în zona privată "
  Viceprimarul Cătălina Lupaşcu, a răspuns, miercuri, întrebărilor adresate de consilierul PSD Tereza Nica, dar răspunsurile i le-a dat primarului Ovidiu Portariuc. 

 "Domnule coleg tânăr primar,

 Observ că niciodată nu puteți fi sincer cu cetățenii care v-au dat votul, vă lipsește cu desăvârșire maturitatea și experiența politică. Observ că fugiți de responsabilitate așa cum o faceți de când ați fost instalat pe funcție și pasați răspunderea colegilor dvs de partid. Niciodată nu v-ați asumat și nu vă asumați nimic, totdeauna găsiți vinovați.

Vă dau răspuns și chiar justific fiecare întrebare pe care mi-ați adresat-o prin intermediul colegei dvs de partid .

- Cred că sunteți convins și conștient că experiența mea în administrația e mai amplă decât a dumneavoastră, fiind vicepreședinte la Consiliul Județean, respectiv, la ora actuală, viceprimar al municipiului Botoșani.

- Cred că sunteți convins că nu mi-am folosit funcția pentru a mă răzbuna pe botoșăneni și nici să îmi realizez beneficii materiale de pe urma ei.

- În ceea ce privește realizările mele, vreau să recunoașteți public adevărul, și anume că prin funcțiile deținute în administrația județeană și locală, tot timpul am militat pentru respectarea cetățeanului, legislației și pentru apărarea banului public, tot timpul am primit în audiență cetățenii, indiferent de ziua în care au venit. Nu am fugit și nu fug de botoșănenii care m-au susținut și mă susțin, nu țin audiențe o dată pe lună cu cetățenii care au așteptat și așteaptă de la politicieni lucruri concrete, nu spectacol și circ, așa cum dvs oferiți.

- Am susținut și am propus peste 90% proiecte viabile pentru botoșăneni și mi-am respectat și respect atribuțiile pe care le-am avut și le am, ducându-le la îndeplinire așa cum legislația îmi permite.

- Domnule coleg tânăr primar, a avea o poziție în favoarea cetățeanului, a avea puterea să spui NU atunci când doriți să aruncați cu bani publici înspre oamenii cu același carnet de partid ca al dvs, a înlocui cu orice preț toți angajații care nu au carnet de partid ca al dvs...la toate aceste lucruri m-am opus și mă voi opune. Dacă am curajul să spun NU nu înseamnă că am alianțe cu alte partide, ci fac asta atunci când dvs atentați la binele botoșănenilor.

- Domnule coleg tânăr primar, aveți aproape doi ani de când aduceți acuzații în spațiul public precum că o parte din oamenii cu responsabilitate de la nivelul municipiului Botoșani au furat, au încălcat legea, dar vă reamintesc, dacă ați avut sau aveți dovezi, folosiți-vă dreptul dat de funcția pe care o dețineți pentru a sesiza organele statului, pentru a se stabili vinovații și nevinovații și nu aruncați vina pe partidele care nu vă execută comenzile, sfidând cetățeanul și încălcând legislația. Sper că veți înțelege că această poziție pe care o aveți vă obligă la un comportament decent, respectând colegii din aparatul administrativ, care țin să precizez, sunt colegii dvs, și nu subalterni.

Subalterni puteți avea în zona privata, aici aveți colegi care vă vor susține atât timp cât veți înțelege să respectați cetățeanul și legislația.

Vă doresc să reveniți cu picioarele pe pământ, pentru că botoșănenii nu au nicio vină că v-au suportat și trebuie să vă suporte încă doi ani în fruntea municipiului.

Cătălina Lupașcu - viceprimar al Municipiului Botoșani"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
164

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
70

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
167

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...