"Ce se întâmplă cu Poliția Locală?": Cosmin Andrei a tras un semnal de alarmă... fals!

"Ce se întâmplă cu Poliția Locală?": Cosmin Andrei a tras un semnal de alarmă... fals!

În timpul ședinței de Consiliu Local de joi, Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani, a dat curs unor zvonuri potrivit cărora Poliția Locală și-ar fi transferat dispeceratul în subordinea Poliției Municipale. 

Vreau să întreb: ce se întâmplă cu dispeceratul Poliției Locale? Pentru că am auzit tot felul de zvonuri precum că ar fi tansferat acest dispecerat către Poliția Municipală. Dispecerat în care noi am investit sume consistente de bani, anul trecut chiar peste un miliard, un proiect cu fonduri europene. Acest proiect nu mai este în perioada de monitorizare? Este singura Poliție Locală din țară care va rămâne fără dispecerat, dacă acest lucru nu s-a întâmplat deja. Și dacă s-a întâmplat așa cum am auzit, că s-ai transferat doar monitoarele, deși serverele au rămas la noi, cu alte cuvinte, noi plătim curent electric ca să asigurăm paza și mentenanța, dar nu beneficiem de fructul acestui proiect, adică dispeceratul per ansamblu, că au transferat toate datele Poliției Municipale , a declarat alert Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului Botoșani.

Fără a lua legătura cu directorul Poliției Locale pentru a afla care este situația exactă a dispeceratului instituției, Cosmin Andrei și-a exprimat teama de a nu fi trasă la răspundere conducerea municipiului. "Cer un răspuns oficial și scris pe această temă. Și trag un semnal de alarmă că o să ne întrebe alții de ce am facut și mai bine întreb eu aici" , a încheiat viceprimarul.

Contactat telefonic, directorul Poliției Locale a negat producerea acestor modificări. "Nu este adevărat, nu putem face asta fără o hotărâre de Consiliu Local. Sunt niște proceduri legale pe care trebuie să le respectăm, astfel de mutări nu se fac așa, peste noapte" , a dezmințit​ Ioan Onuțu, director executiv al Poliției Locale Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta