Dacă unii consilieri locali s-au remarcat prin numărul mare de interpelări, unele atingând probleme esenÈ›iale ale oraÈ™ului BotoÈ™ani, alte scaune ale aleÈ™ilor sunt ocupate de politicieni ale căror intervenÈ›ii sunt rare. Ceea ce nu ar fi îngrijorător, dacă intervenÈ›iile rare nu ar fi È™i lipsite de coerență È™i de substanță.
Una dintre puÈ›inele interpelări ale consilierului Ioan Brânzei atinge o problemă minoră, mai exact cea a numărului de bănci din parcurile principale ale municipiului, însă se remarcă prin incoerenÈ›a exprimării, lipsa de logică È™i de proprietate a termenilor în vorbire. Mai mult, intervenÈ›ia s-a dovedit târzie, întrucât problema ridicată era deja rezolvată, numai că social-democratul nu È™tia de acest aspect.
"Cetățenii care locuiesc, în special, în zona Parcului Curcubeului È™i Parcul Mare solicită mai multe bănci să fie aduse în aceste reÈ™edinÈ›e. Rugămintea lor este faptul că, uneori, probabil, sunt mulÈ›i bătrâni, mulÈ›i tineri care ocupă băncile È™i unii care ajung în situaÈ›ia în care obosesc È™i toate băncile sunt ocupate... Deci ar fi, dacă se poate, să se îndesească aceste bănci" este interpelarea lui Ioan Brânzei, din È™edinÈ›a ordinară de Consiliu Local de joi. Din exprimarea dumnealui, se înÈ›elege că băncile sunt cerute de cetățeni È™i de Parcul Mare. Iar parcurile nu pot fi reÈ™edinÈ›e, pentru că nu există nicio locuință în vreunul dintre acestea. Sublinierile, care reflectă lipsa de proprietate È™i echivocurile, nu îi aparÈ›in.
Un răspuns ironic la intervenÈ›ia lui Brânzei l-a dat consilierul Eugen Èšurcanu: "Vă comunicăm că am montat 300 de bănci, săptămâna trecută. Dacă dumneavoastră aÈ›i rămas puÈ›in în urmă cu plimbările prin parc, luaÈ›i la cunoÈ™tință că sunt montate, iar cetățenii se bucură de ele È™i le apreciază. Dar apreciem interesul dumneavoastră pentru Parcul Curcubeului", a spus tranÈ™ant liberalul.