Protest al cetăţenilor de pe străzile afectate de lucrările la apă-canal din municipiul Botoşani

Mai multe persoane s-au prezentat, marţi, în audienţă la primarul municipiului Botoşani pentru a cere socoteală pentru modul cum se prezintă străzile pe care se intervine pentru efectuarea lucrărilor de apă-canal.

Protest al cetăţenilor de pe străzile afectate de lucrările la apă-canal din municipiul Botoşani

Cele 13 persoane s-au declarat revoltate de modul cum arată străzile pe care stau, respectiv Izvoarelor, Tomis şi Muşat Vodă. Oamenii spun că merg zilnic prin noroaie, deşi plătesc impozit ca orice cetăţean al oraşului. Străzile sunt în al treilea an de lucrări şi i-au adus la disperare, în condiţiile în care au devenit aproape impracticabile, în opinia locuitorilor din zonă. 

Primarul Cătălin Flutur i-a direcţionat către Consiliul Judeţean, având în vedere că operatorul Nova Apaserv, cel care execută proiectul, este în subordinea CJ. Acolo, preşedintele Costică Macaleţi le-a dat dreptate oamenilor şi a menţionat că va cere reprezentanţilor operatorului de apă să urgenteze lucrările.

La rândul lor, reprezentanţii Nova Apaserv susţin că în ultima perioadă au fost aduse mari cantităţi de balast şi puse pe respectivele străzi, iar la preluarea lor înainte de demararea lucrărilor din cadrul proiectului, starea drumurilor era la fel de proastă. Lucrările sunt programate a se finaliza în luna august a acestui an. 

Problema străzilor a fost dezbătută în repetate rânduri la nivelul conducerii Primăriei Botoşani, fiind chemaţi la discuţii inclusiv reprezentanţi ai constructului, cât şi cei ai Nova Apaserv. În decursul ultimelor lor luni, Primăria a primit sute de sesizări de la cetăţenii ce locuiesc pe respectivele artere şi a mers chiar în control. 

Reprezentanţii constructorului, Elsaco, susţin că inclusiv o parte din cetăţeni sunt vinovaţi pentru cum arată străzile, după ce au deversat apa menajeră direct pe stradă sau au depozitat pământ pentru construcţii în apropierea drumului ceea ce a dus la împrăştierea lui şi formarea de noroi. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
124

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
94

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
161

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...