Dezastrul de pe strada Primăverii rezolvat cu peticiri - FOTO

După luni bune în care șoferii și-au stricat mașinile, existând și riscul producerii unor evenimente rutiere, reprezentanții Primăriei Botoșani au dat undă verde execuției de lucrări de reparații pe strada Primăverii.

Dezastrul de pe strada Primăverii rezolvat cu peticiri - FOTO

Printr-un document semnat de viceprimarul Cosmin Andrei și care a fost înaintat Direcției Edilitare, s-a dispus plombarea gropilor de lângă calea de rulare a tramvaiului și a dalelor. Firma Conrec, cea care se ocupă de întreținerea străzilor din municipiul Botoșani, a început deja plombarea.

Soluția găsită pentru problema de pe strada Primăverii este una provizorie, reprezentanții primăriei sperând ca mixtura asfaltică turnată să țină cel puțin șase luni. 

Strada Primăverii a fost reabilitată de curând, dar s-a intervenit doar la partea carosabilă și la trotuare, nefiind prinsă în proiect și calea de rulare a tramvaielor, din cauza costurilor mult prea ridicate pe care le-ar presupune o astfel de investiție.

"Se plombează gropile din carosabil și din dalele suport ale liniei de tramvai. Am dat un document colegilor prin care am solicitat să asfalteze inclusiv dalele care susțin liniile de tramvai. Este singura soluție potrivită pentru acets moment", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Municipalitatea speră să acceseze o finanțare europeană pentru reabilitarea căii de rulare din întreg orașul, care se află într-o avansată stare de degradare.

Reparațiile de pe strada Primăverii vin și după ce Poliția Rutieră a atenționat că din cauza stării degradate a căii de rulare a tramvaielor există pericolul producerii unor accidente rutiere. Lucrările vor fi finalizate până săptămâna viitoare.







 

 

 

Spune-ne opinia ta