Primarul Cătălin Flutur, despre accesarea fondurilor europene: "Sigur nici în 2017 nu vom beneficia de vreun euro"

Primarul Cătălin Flutur, despre accesarea fondurilor europene: "Sigur nici în 2017 nu vom beneficia de vreun euro"

Primarul Cătălin Flutur este convins că nici anul acesta nu vor putea fi atrase fonduri europene nici la nivel național, cu atât mai puțin la nivel local.

Edilul susține că municipalitatea a prins fonduri în buget pentru realizarea documentațiilor în vederea realizării de proiecte pentru accesarea fondurilor europene, dar în lipsa ghidurilor de finanțare nu poate fi făcută nicio mișcare.

"Faptul că în 2016, și este aproape sigur că și în 2017, nu vom beneficia de niciun euro normal că ne afectează la partea de dezvoltare. Au fost ani în care bugetele erau consistente la partea de dezvoltare pentru că am știut să atragem proiecte și să folosim bani europeni și banii veneau tot la dezvoltare. Statul român își propune să aducă anul acesta 5,2 miliarde de euro din fonduri europene, care este o sumă extraordinar de mare, și bugetul a fost construit cu cei 5,2 miliarde, dar banii aceia nu vor veni. La partea de dezvoltare noi am avut grijă să prindem bani pentru întocmirea de documentații. În momentul în care vom avea toate ghidurilor noi vom putea drumul la documentații. Noi ne pregătim pe fiecare axă importană pentru proiecte, dar nu avem ghidurile", a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta